Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

MUSAKA Z CUKETY

0.0
MUSAKA Z CUKETY

Potřebné ingredience

1000g mletého masa (vepřové + hovězí), 800g rajčat, 1500g brambor, 1velká cuketa (nebo 2 patizóny), 100g parmezánu, 200g bílého jogurtu, 2 vejce, 600ml mléka, 50g másla, 50g hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kečupu, 1 svazek petrželové natě, 1 cibule, 2 stroužky česneku, černý pepř mletý, sůl, 4 lžíce cukru, strouhanku na vysypání zapékací mísy.

Postup přípravy

Příprava je trochu delší, ale výsledek stojí za to. A hlavně se dobře najíte - je to 6-8 porcí (my si ji doma děláme ve dvou a baštíme tři dny :o).

Cuketu oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky, osolíme a necháme 30‘ odležet. Poté necháme okapat vodu a opečeme na oleji (dokud nezměkne).

Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky a uvaříme také do změknutí.

Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji. Až „zesklovatí“ opečeme maso, přidáme nasekanou petrželku, kečup a nakrájená rajčata – ty nejlépe bez slupek (spaříme je horkou vodou a ony se samy vyslečou  ). Dál přidáme sůl, pepř a cukr (vše podle chuti) a přikryté dusíme 20-30‘.

Z mouky a másla připravíme jíšku, do které přidáme mléko a nastrouhaný sýr. Povaříme 5‘ a necháme vychladnout. Do vzniklé omáčky přidáme jogurt, vejce, sůl a pepř.

Troubu předehřejeme na 180°C. Formu vymastíme a vysypeme strouhankou. Plníme střídavě vrstvou masové směsi, cukety a brambor, které nakonec zalijeme omáčkou. Pečeme 30‘ přikryté a daších 40-60‘ bez poklice až do zhnědnutí.

Pokud jste to zvládli až sem, tak přeji dobré chutnání!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie