Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Musaka

0.0
Musaka

Potřebné ingredience

1 velký lilek nebo 2 malé, 4 rajčata, 4 velké brambory, ½ kg mletého masa, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 vajíčko, olivový olej, sůl, cca 1 cm másla z kostky, přiměřeně hladké mouky, cca ½ - ¾ l mléka, 15 dkg tvrdého sýra, koření (oregano, pepř a jiné…)

Postup přípravy

Lilek umýt, podélně naříznout slupku, nakrájet na kolečka, posolit a nechat ¼ hodiny „vybrečet“. Potom opláchnout a vysušit do ubrousku.
Rajčata spařit, oloupat, nakrájet na kolečka.
Brambory oloupat, nakrájet na kolečka a uvařit skoro do měkka.
Cibuli na drobno, na olivovém oleji nechat zesklovatět. Přidat mleté maso a obdělat. Posolit, přidat stroužek česneku a nechat podusit pod pokličkou. Po chvíli po odstavení vmíchat vajíčko.
Bešamel: máslo nechat vybublat, přidat hl. mouku a udělat jíšku. Za stálého míchání přilévat mléko. Po rozvaření osolit a vmíchat nastrouhaný sýr.

Pekáč vymazat olejem, navrstvit suroviny - odspoda:
brambory, lilek, maso, rajčata, lilek, bešamel – poctivě prolít celý pekáč, na závěr trošku posypat sýrem
Jednotlivé vrstvy je možné ochutit kořením, či přisolit – to podle potřeby a chutě.

Zapékat asi ½ hodiny ve středně vyhřáté troubě. Po vyndání z trouby ještě chvíli počkat, aby bešamel mohl ztuhnout a musaka se dobře nakládala na talíře.
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Detron 24. 8. 2011, 14:17
Budu ji muset dělat častěji,doma to snědli pomalu i s talířem! (pl)
Jaina 6. 10. 2011, 23:15
@Detron Díky (L) u nás jižní kuchyně hodně frčí (jidlo) !

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie