Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

MUSAKA

0.0
MUSAKA

Potřebné ingredience

600 g různého mletého masa, 400 g brambor, 2 cibule, 200 g rajčat, 2 lilky(když nemám lilky, dávám bílé papriky a je to taky dobré), olej, mletý pepř, mletá paprika, tymián, 1/4 l masového vývaru, kelímek bílého jogurtu, 3 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prdop., sůl.

Postup přípravy

Cibuli, rajčata a lilky nakrájíme a spolu s masem opečeme na oleji.Osolíme a okořeníme dle chuti. Do olejem vymazaného pekáče na dno rozložíme polovinu masové směsi. Na ni dáme na plátky nakrájené brambory a navrch zbytek masa. Zalejeme vývarem a v troubě pečeme asi 45 min. Rozšleháme jogurt s vejci, moukou a kypřícím práškem, mírně osolíme a pekáč zalejeme. Prudce dopečeme necelých 15 min. až se vytvoří kůrčička.

osmažení

připraveno pro naskládání vrstvy brambor

vrstva brambor

přidáme zbytek masa

po 40 min.zalejeme vajíčkem s jogurtem atd..

a je to hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

usmev 16. 9. 2007, 12:55
tak dneska jsem dělala poprvé a je to moc dobré (PL) , jen nevím zda tam má být i šťáva , protože já ji tam mám *-) , pekla jsem to otevřené 45minut , a brambory nebyly měkké , tak jsem to přikryla druhým pekáčkem na půl hodinky a pak jsem na to nalila směs smetany cremefine , jogurt jsem neměla , vajec , mouky a pr.do peče. určitě toto jídlo budu vařit (PL) (PL) (PL) (Y)
Lenkadkc 16. 9. 2007, 21:22
@usmev jo jo na musaku jsem ulovila našeho taťku :-) ... a množství šťávy záleží na tom jak tučné je maso. Po naporcování a přemístění jídelka na talíř všechna zůstane v pekáči (navždy :-D) Brambory mám měkké už po stanovené době *-) *-) *-) to fakt nevím... ale myslím, že moc nezáleží na době pečení hlavně, že to pak dobře chutná :-) Až budu musaku zase péct, tak přidám foto postup.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie