(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
MUSAKA
Potřebné ingredience
600 g různého mletého masa, 400 g brambor, 2 cibule, 200 g rajčat, 2 lilky(když nemám lilky, dávám bílé papriky a je to taky dobré), olej, mletý pepř, mletá paprika, tymián, 1/4 l masového vývaru, kelímek bílého jogurtu, 3 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prdop., sůl.
Postup přípravy
Cibuli, rajčata a lilky nakrájíme a spolu s masem opečeme na oleji.Osolíme a okořeníme dle chuti. Do olejem vymazaného pekáče na dno rozložíme polovinu masové směsi. Na ni dáme na plátky nakrájené brambory a navrch zbytek masa. Zalejeme vývarem a v troubě pečeme asi 45 min. Rozšleháme jogurt s vejci, moukou a kypřícím práškem, mírně osolíme a pekáč zalejeme. Prudce dopečeme necelých 15 min. až se vytvoří kůrčička.
osmažení
připraveno pro naskládání vrstvy brambor
vrstva brambor
přidáme zbytek masa
po 40 min.zalejeme vajíčkem s jogurtem atd..
a je to hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
usmev
(upraveno)
16. 9. 2007, 12:55
tak dneska jsem dělala poprvé a je to moc dobré , jen nevím zda tam má být i šťáva , protože já ji tam mám , pekla jsem to otevřené 45minut , a brambory nebyly měkké , tak jsem to přikryla druhým pekáčkem na půl hodinky a pak jsem na to nalila směs smetany cremefine , jogurt jsem neměla , vajec , mouky a pr.do peče. určitě toto jídlo budu vařit
Lenkadkc
(upraveno)
16. 9. 2007, 21:22
@usmev
jo jo na musaku jsem ulovila našeho taťku ... a množství šťávy záleží na tom jak tučné je maso. Po naporcování a přemístění jídelka na talíř všechna zůstane v pekáči (navždy ) Brambory mám měkké už po stanovené době to fakt nevím... ale myslím, že moc nezáleží na době pečení hlavně, že to pak dobře chutná Až budu musaku zase péct, tak přidám foto postup.