Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Řecká musaka

0.0
Řecká musaka

Potřebné ingredience

750 g mletého masa
450 g brambor
800 g sterilovaných rajčat
2 lilky
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 svazek sekané petrželky
2 lžíce rajčatového protlaku
50 g hladké mouky
50 g másla
600 ml mléka
200 g jogurtu
2 vejce
4 lžíce strouhaného parmazánu
3 lžíce strouhanky
sůl
pepř

Postup přípravy

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme maso a opečeme. Pak přimícháme petrželku, rajčata a protlak, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje. Z mouky a másla upražíme jíšku, přilijeme mléko a provaříme. Pak necháme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr, osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou, naplníme ji masem a přikryjeme plátky brambor a lilků, zalijeme omáčkou a pečeme v troubě předhřáté na 180°C asi 50 minut.
Určitě Vám bude chutnat .-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 18. 9. 2009, 10:49
(pl) vyzkouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie