Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

MUSAKA

0.0
MUSAKA

Potřebné ingredience

mleté maso mix, krájená rajčata v konzervě nebo čerstvá, brambory, vejce, bílý jogurt (nejlépe Selský), olej, koření čubrica nebo oregano, cibule.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opečeme. Přidáme rajčata a ještě podusíme. Mezitím si okrájíme brambory, syrové je nakrájíme na malinké kostičky (max. 1cm na 1cm) a vložíme do pekáčku - nejlépe do nízkého, aby byly skoro v jedné vrstvě. Na brambory (syrové) nalejeme směs masa a rajčat z pánve, přidáme čubricu či oregano, zamícháme, srovnáme, zalijeme vodou povrch a dáme péci do předehřáté trouby zhruba na 180 stupňů.
Do misky dáme jogurt, přidáme vejce (větší pekáč zhruba půj velkého jogurtu a 4 vejce) a ušleháme.
Jakmile brambory budou skoro hotové, přelijeme vše směsí jogurtu a vajec, pokud v pekáčku je ještě voda, nevadí, naopak je to lepší, když se úplně nevyvaří. A dáme zpátky do trouby zapéct dozlatova.

Do jogurtu a vajec můžeme přidat špetku sody, potom se ta horní vrstva upeče krásně dozlatova.
Tento recept na Musaku je originál klasika z Bulharska, jen z našich surovin, tak přeji dobou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie