(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
100 % švestková přesnídávka a šťáva - 2 produkty v jednom postupu
Potřebné ingredience
Švestky - vypeckované, cukr (nebo bez, záleží dle chuti), voda
Postup přípravy
Švestky bez pecek jsem zalila vodou a nechla vařit cca 45 min, až změkly a pustily šťávu. Občas jsem je trochu pomačkala mačkadlem na brambory, aby víc pustily šťávu. Přidala jsem cukr - na cca 8 kg švestek 1 kg cukru (ale kdo chce, může přidat až po uvaření nebo nemusí přidat vůbec, zdá se mi to sladké akorát).
Pak jsem přes síto scedila švestky. Tím jsem získala šťávu.
Zbytky švestek jsem rozmixovala na pyré, dala do skleniček a zavařila. Šťávu zavařuji také, aby se nezkazila.
Naprosto super, není potřeba přidávat ani jabka. Šťáva je vynikající teplá, krásně zahřeje v zimě a když přidáte skořici a hřebíček, tak to bude lahůdka! A navíc, jedním vařením vzískáte 2 naprosto vynikající produkty.
Miminkám se doporučuje taková švestková šťáva a přesnídávka na zácpu, ale prodávané komerční přesnídávky jsou dost šizené přidáváním velkého podílu jablek.
Pak jsem přes síto scedila švestky. Tím jsem získala šťávu.
Zbytky švestek jsem rozmixovala na pyré, dala do skleniček a zavařila. Šťávu zavařuji také, aby se nezkazila.
Naprosto super, není potřeba přidávat ani jabka. Šťáva je vynikající teplá, krásně zahřeje v zimě a když přidáte skořici a hřebíček, tak to bude lahůdka! A navíc, jedním vařením vzískáte 2 naprosto vynikající produkty.
Miminkám se doporučuje taková švestková šťáva a přesnídávka na zácpu, ale prodávané komerční přesnídávky jsou dost šizené přidáváním velkého podílu jablek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

krišon
(upraveno)
14. 8. 2016, 12:51
Dobrý nápad
nahlásit

Raguella
(upraveno)
14. 8. 2016, 10:54
Dobrý den,také určitě někdy moc ráda vyzkouším.



nahlásit
tafíci
(upraveno)
13. 8. 2016, 23:17
Ráda bych vyzkoušela, na kolik stupňů a na jak dlouho zavařujete přesnídávku a šťávu?
nahlásit
prdola77
(upraveno)
24. 9. 2012, 14:38
Díky moc za takovéto recepty, přesnídávka i šťáva jsou výborné.



nahlásit

Paluna
(upraveno)
3. 4. 2012, 9:58





nahlásit

misaa17
(upraveno)
11. 9. 2011, 23:37
Děkuji za inspiraci, vypadá, voní a chutná to dobře.
Právě jsem dodělala a už se mi to zavařuje...
Dělala jsem to bez cukru, protože to budu mít pro prcka
- 7. měsíců, tak uvidíme, zda mi to bude baštit.
Děkuji za receptík.





nahlásit

domenica
(upraveno)
3. 8. 2011, 11:34
Super recept
Diky moc, udelala jsem to dle Vasi rady a svestky zalila vodou, varila jsem asi hodku, pak scedila a do stavy jsem mimo Vami uvedene mnozstvi pridala jeste 1 kg cukru a mame skvely svestkovy sirup
. Presnidavka je taky dobra, male moc chutna
Diky, recept uz je v oblibenych.






nahlásit

SalinkaST
(upraveno)
3. 10. 2009, 22:02
tak prave zavaruji, chutna to vyborne
. jsem zvedava co na to zitra rekne dcerka


nahlásit