(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Hermelín v listovém těstě
Potřebné ingredience
Čtyři malé hermelíny (nebo plesnivce, stříbrňáky apod.), balíček listového těsta (nejlépe chlazeného rozváleného na plát), pórek, šunkový salám, kečup, vajíčko a sladká paprika na potření a posypání.
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme (pokud již není) a rozdělíme na čtyři čtverce. Každý čtverec potřeme uprostřed kečupem, poklademe několika kolečky nakrájeného pórku a položíme plátek šunkového salámu. Na salám dáme malý hermelín (celý - nerozkrajujeme). Hermelín opět pomažeme kečupem a poklademe pórkem. Poté celý hermelín zabalíme do balíčku, potřeme vajíčkem a posypeme sladkou paprikou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud listové těsto "zlistovatí" a zezlátne. Poté podáváme, je to dost syté, takže příloha být nemusí. Je to výborné i za studena, tedy pokud zbyde.

Surovin není zas tolik :-)

Nejdříve kečup a pórek

Šunka - šunkový salám, hermelín a zase kečup a pórek

Balíčky pořádně potřít vajíčkem a posypat sladkou paprikou a šup do trouby

Tak a teď honem na talíř a dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Elišška
(upraveno)
3. 3. 2008, 20:09
včera jsem hermelíny dělala k obědu, fakt super-moc nám to chutnalo a je to výborný i studený

nahlásit

Miabella
(upraveno)
3. 3. 2008, 10:05
včera jsem to dělala k večeři a bylo to mňam



nahlásit