Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Slaný koláč z listového těsta (špenátový)

0.0
Slaný koláč z listového těsta (špenátový)

Potřebné ingredience

250g listového těsta * 5 vajec * 300-350 ml zakysané smetany * 100 g anglické * 1 větší cibule * 1 červená paprika * 150 g tvrdého sýra * 1 malý Hermelín * 1 menší cuketa * sůl, pepř. * ŠPENÁTOVÝ koláč = vynechám smetanu, hermelín, papriku a cuketu. Místo toho smíchám špenát s ostatními ingrediencemi, naliji do formy a peču stejně, cca 25min.

Postup přípravy

Z papíru na pečení jsem vystřihla kruh dle velikosti formy + boky. Listové těsto vyválela podle papíru a vložila do formy. Na pánvi jsem pomalu restovala anglickou, cibuli a červenou papriku (dala jsem půlku velké) vše na kostičky. Tuto směs jsem nechala trochu vychladnout a dala ji na dno koláče. Na to jsem naskládala na kolečka nakrájenou trochu osolenou cuketu. Na to jsem nalila směs 5 vajec rozmíchaných se zakysanou smetanou (byl to 400 g kelímek z kterého jsem měla trochu ubrané, proto píši 350 g ), osolené, opepřené. Opět cuketa na kolečka a na to plátky hermelínu. Vrch jsem posypala sýrem, přehnula zbytek těsta a pekla na 200 stupňů cca 20 min. Díky papíru se lehce vyndá, aby pěkně vychladl. Nejvíce mi chutnal druhý den, vytažený z lednice. Dobrou chuť :o))

250g listového těsta * 5 vajec * 300-350 ml zakysané smetany * 100 g anglické * 1 větší cibule * 1 červená paprika * 150 g tvrdého sýra * 1 malý Hermelín * 1 menší cuketa * sůl, pepř

Z papíru na pečení jsem vystřihla kruh dle velikosti formy + boky. Listové těsto vyválela podle papíru a vložila do formy.

Na pánvi jsem pomalu restovala anglickou, cibuli a červenou papriku (dala jsem půlku velké) vše na kostičky. Tuto směs jsem nechala trochu vychladnout a dala ji na dno koláče. Na to jsem naskládala na kolečka nakrájenou trochu osolenou cuketu. Na to jsem nalila směs 5 vajec rozmíchaných se zakysanou smetanou (byl to 400 g kelímek z kterého jsem měla trochu ubrané, proto píši 350 g ), osolené, opepřené. Opět cuketa na kolečka a na to plátky hermelínu. Vrch jsem posypala sýrem.

Přehnula zbytek těsta.

Pečeme na 200 stupňů cca 20 min. Díky papíru se lehce vyndá, aby pěkně vychladl.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlr.Buckova 28. 2. 2014, 14:42
zajímavé

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie