Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

0.0
Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Potřebné ingredience

Zítra nebude čas, tak jsem dnes připravila výbornou věc: smažený pórek v sýrovém těstíčku, ještě k tomu bramborovou kaši a dobrota bude na světě:-).

Budeme potřebovat: asi 3 větší pórky, šunkový salám, plátkový sýr, 2 vejce, sůl, pepř, 1dcl mléka, 3 lžíce hrubě nastrouhaného sýra, lžíce vína, lžíce nasekané petrželky nebo pažitky a polohrubou mouku

Postup přípravy

Pórky odřízneme asi 10cm nad bílou částí, pořádně umyjeme, nakrájíme na asi 5cm dlouhé kousky, které uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme okapat a každý kousek zabalíme do plátku šunky se sýrem, aby šunka byla zvenku. Vytvoříme si hustší těstíčko ze 2 rozšlehaných vajíček, soli, pepře, 1dcl mléka, strouhaného sýra a polohrubé mouky. Můžeme přidat lžíci vína a pažitky, ale to jsem doma neměla. Smažíme do růžova a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou, kdo chce s tatarkou, nebo jogurtovým omáčkou.
Tento recept jsem našla v kalendáři na příští týden, tak jsem neodolala. Na MMB jsem našla recept na ty stejné rolky, ale klasicky obalené. Taky je to dobré, ale těstíčko je křupavější a lepší. Tak dobrou chuť!!!

Tady jsou, vytažené z pánvičky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ellmon 13. 10. 2009, 16:37
Jani (F), zítra vyzkoušíme, zní to lákavě (clamp) (clamp) (clamp).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie