Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka tety Jarky

Tvarohová bábovka tety Jarky

Postup přípravy

1 tvaroh
1 Hera (nebo máslo)
25 dkg cukru
4 žloutky - to vše utřeme
Přidáme 25 dkg polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva a sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazané a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarožník

Tvarožník

Potřebné ingredience

45dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 20dkg másla (Hery), 10dkg cukru

Postup přípravy

to vše rozdrobíme v ruce, jako posypku. Dále vezmeme 3/4kg tvarohu, 1/4l mléka, 1 vejce a ořechy nebo rozinky - zpracujeme zvlášť.
Na vymazaný a vysypaný plech dáme 2/3 těsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé šlehačkovo-kokosové řezy

Rychlé šlehačkovo-kokosové řezy

Potřebné ingredience

3 vajíčka, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohr. mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 sáček strouhaného kokosu (200g), 15 dkg cukru moučka (stačí i 10 dkg), 2 kelímky šlehačky

Postup přípravy

Smícháme vejce, cukr, olej, mléko a pak postupně přisypáváme mouku rozmíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Hmotu nalijeme na plech. Na syrové těsto nasypeme kokos…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulový chléb

Cibulový chléb

Potřebné ingredience

350ml podmáslí nebo mléka, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 1-2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 300g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 1 lžička sušeného droždí, 3 větší cibule (opečeme na oleji dohněda)

Postup přípravy

Program základní / kůrka tmavá / velikost střední

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborový gulášek s jogurtem

Bramborový gulášek s jogurtem

Potřebné ingredience

8-10 brambor, 2 střední cibule, máslo nebo olej, cca 1l hovězího vývaru (z kostky), bílý jogurt (já používám velkou hollandiu), 2-3 lžíce hladké mouky, 8 nožek vídeňského párku, sladká paprika, petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém tuku. Přidáme na malé kousky pokrájené brambory, krátce opečeme. Poté je zalijeme vývarem tak, aby byly ponořené. Přidáme sůl a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová buchta

Kefírová buchta

Potřebné ingredience

300g hladké mouky 300g cukru (ale bohatě stačí i poloviční množství) 1/2 l kefíru 1 vejce 1 dcl oleje 1 KL jedlé sody 2 PL kakaa

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme cca 30 min.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketové lečo

Cuketové lečo

Potřebné ingredience

4 malé cukety nakrájené na kolečka, 1 lilek nakrájený na kostky, 2 papriky na proužky, 400 g rajčat na osminky, 1 velká cibule na kostičky, 3 prolisované stroužky česneku, olivový oleje, 1 lžička vegety, 1 bobkový list, hrst slunečnicových semínek

Postup přípravy

Na pánvi smažíme v oleji cibulku. Po několika minutách přidáme česnek, lilek, papriky a cukety. Po 10 min. přidáme rajčata, vegetu a bobkový list a dusíme do změknutí. Přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie