Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Smažená rýže po javansku ( 4 porce)

Smažená rýže po javansku ( 4 porce)

Potřebné ingredience

4 porce studené uvařené rýže
4 pol. lž. sladké sojové omáčky
100 gram kuřecího masa nakrájeného na malé kousky / nudličky
100 gram krevet, oloupané (není nutné)
sůl
smažená cibulka.


Koření smíchané a zpracované na pastu:
5 ks. čili papričky (není nutné)
3 ks. česneku
½ cibule nebo jarní cibulku
2 buah kemiri sangrai
1/2 čaj. lž. rybí pasta (lze zakoupit ve Vietnamské tržnice nebo asijské obchody)
1/2 rajčat, bez jader, nakrájené.


Zelenina k rýži:
1 okurka, nakrájené na tenké plátky
4 vejce, volské oko
2 rajčata, nakrájené na plátky

Postup přípravy

Osmahneme koření / pastu. Přidáme kuře a krevety a vaříme až budou hotové. Smícháme s uvařenou rýží. Přidáme sladkou sojovou omáčku a sůl. Servírujeme se smaženou cibulkou a s…

Zobrazit více...

Kategorie