Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pražský moučník

Pražský moučník

Potřebné ingredience

4 vajíčka ,20 dkg práš. cukru , půl hrnku oleje , půl hrnku vody ,30 dkg polohr. mouky , 1 prášek do pečiva .// 2 čokoládové pudingy ,1 l mléka , 10 dkg cukru .// 2 zakysané smetany , 1 vanilkový cukr , 2 lžíce práškového cukru .//

Postup přípravy

Rychlé - první řádek receptu - smíchat vše dohromady , dáme na vymazaný , moukou vysypaný plech.- zatím nepečeme.
Druhý řádek receptu - uvaříme pudingy a hned je horké vlijeme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Falešné halušky

Falešné halušky

Potřebné ingredience

Zelí kysané . cibule , hl. mouka , cukr , sůl , kmín , brambory , kolínka , anglická slanina , sýr na postrouhání , červená paprika.

Postup přípravy

Zelí pokmínujeme , posolíme a uvaříme do měkka. Usmažíme cibulku , přisladíme podle chuti , zaprášíme moukou - dochutíme podle sebe. Uvaříme brambory rozžducháme . Kolínka uvaříme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře zalité nádivkou

Kuře zalité nádivkou

Potřebné ingredience

1 naporcované kuře , sůl , kmín , grilovací koření , česnek Nádivka - mléko , polohrubá mouka , 2 vajíčka , petrželka , porek . sůl ,ze 2 bílků sníh .

Postup přípravy

Kuře s přísadami upečeme , podlijeme . Když je skoro měkké , zalijeme nádivkou . Těsto je lité o něco tušší jako na palačinky a do něho zamícháme ušlehaný tuhý sníh . Zalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda bez mouky se šlehačkou

Roláda bez mouky se šlehačkou

Potřebné ingredience

5vajec ,2 a půl lžíce kakaa , 10 dkg práškového cukru

Postup přípravy

5 žloutků , 10 dkg cukru a kakao ušleháme do pěny.
5 bílků ušleháme a vmícháme do žloutkové směsi pomalu vařečkou.Na plech dáme pergamenový papír , potřeme ho olejem ,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pohárové višně

Pohárové višně

Potřebné ingredience

Višně , Želatinovéhý cukr , vanilkový cukr , rum ,

Postup přípravy

2kg - vypeckované višně - rozvaříme přidáme 1 a půl kg želatinového cukru , 2 vanilkové cukry , 10 lžic rumu .
když je vše rozvařené ( pozor - musí však zůstat kousky višní ,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zahybáky

Zahybáky

Potřebné ingredience

Brambory , sůl , vajíčko , polohrubou mouku , dětskou krupičku Strouhaný perník , jablka , skořice , vanilkový cukr , moučkový cukr , žloutek na potření .

Postup přípravy

Brambory uvaříme nastrouháme , přidáme vajíčko osolíme dáme mouku a hrst krupičky , vypracujeme těsto ,aby nebylo moc řídké a dalo se vyválet.
Těsto vyválíme radýlkem uděláme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Peciválky

Peciválky

Potřebné ingredience

Hladká mouka , 1 vajíčko , špetka soli , 2 lžíce oleje , 2-3 brambory uvařené ve slupce , mák , cukr práškový , máslo nebo sádlo , kvásek -mléko , lžička cukru , kvasnice,

Postup přípravy

Uděláme si kvásek .- mléko , lžička cukru a kvasnice. Do mísy si připravíme potřebné množství hladké mouky , vajíčko , špetku soli , 2 lžíce oleje , 2-3 brambory na jemno…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Bramborový svítek - velice chutné

Bramborový svítek - velice chutné

Potřebné ingredience

Vařené brambory na čtvrtly . 2 vajíčka , sůl ,pepř , majoránka ,krupice , mléko , česnek , uzené maso nebo měkký salám , máslo a sádlo na vymazání plechu.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slané vodě , rozžducháme je , přidáme trochu másla aby se rozpustilo , na kostičky nakrájené uzené maso , sůl ,pepř majoránku , česnek , vajíčka , tak hrst…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra trochu jinak

Vepřová játra trochu jinak

Potřebné ingredience

Vepřová játra , uzený špek , 1 větší cibule , 2 rajské protlaky , sůl pepř . hladká mouka . sádlo .cukr ,

Postup přípravy

Začneme omáčkou : cibuli a špek nakrájíme na drobno , na sádle usmažíme do červena , přidáme protlaky , opepříme mírně přisolíme a podlijeme vodou tak 2 dcl. Necháváme mírně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marinované zelí

Marinované zelí

Potřebné ingredience

10 kg zelí-nakrouhat ,2 kg cibule , 3 l vody ,1 a čtvrt l octa , 50 koleček cukerinu , 20 dkg soli , 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu (koupí se v drogerii na nakládání zelí ) ,

Postup přípravy

Zelí nakrouháme , cibuli na jemno nakrájíme .
připravíme nálev , necháme krátce povařit. Po vychladnutí nalijeme na nakrouhané zelí , posypeme pyrosiřičitanem , vše promícháme…

Zobrazit více...

Kategorie