Bart
Potřebné ingredience
Milé dámy, musím zde pochválit svou dcerku, která si sama (protože já ležím v posteli s angínou) udělěla dort ke svým 12 narozeninám podle inspirace zde na MMB. Sama si dort vyřízla, naplnila krémem, udělala marcipán a potáhla. A výsledek, na dvanáctiletou holčinu....:) mám prostě radost!
Česneková pomazánka
Potřebné ingredience
200g změklého másla, krabička taveného sýra "veselá kráva" bez příchuti, 3 velké stroužky česneku, špetka soli, pepře.
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s taveným sýrem, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
Pokud chceme pomazánku zjemnit , přidáme 2 natvdo uvařená vejce a 3 lžíce majolky.
Koňské koblížky
Potřebné ingredience
Nepečené těsto jako na rumové kuličky, které známe snad všichni, čokopoleva.
Postup přípravy
Z nepečeného těsta vymodelujete bobečky a každý zvlášť polejete polevou a na pečícím papíře necháte oschnout.
Vykrajované perníčky
Potřebné ingredience
20dkg Jizerky, 20dkg směsi na bezl. pečivo, 14 dkg moučkového cukru, 5dkg změklého másla, 2 vejce, 2 lžíce medu (nejlépe lesního - je tmavý a perníčkům dá správnou barvu),1 lžička jedlé sody, 1 lžička míchaného mletého koření (anýz, hřebíček, nové koření)
Postup přípravy
Mouku smícháme nejprve na sucho, přidáme cukr, vejce, med, změklé máslo a nakonec koření a jedlou sodu. Zpracujeme rukama tuhé těsto.
Na pomoučněném vále vyválíme plát silný…
Ježci plnění ořechem
Potřebné ingredience
300g hladké mouky,100g másla, 100g sádla,50g cukru krupice, 1 vejce, 50 půlek jader vlašských ořechů, čokopoleva, kokos. Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování). Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky. Osobně se mi víc líbí kokos Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčím párátko v čokoládě a udělám jím jen puntíky). Hotovo.
Postup přípravy
Těsto ze sádla a másla, dovnitř každého kousku vkládám půlku vlašského ořechu a vymodeluji jakousi kapku (slzu). Upečené potřeme tmavou čokoládou bez horní části tvaru kapky -…
Kůň
Potřebné ingredience
piškotový korpus ¨(upekla jsem 2x jeden plech a z něj jsem vykrojila hlavu koně), čokoládový krém uvnitř, kakaovým krémem je dort potřený (původně jsem chtěla dosáhnout šimla :-D )
K 17. narozeninám
Potřebné ingredience
spodní díl: čokoládový korpus, vanilkový krém, střední díl piškotový korpus s čokokrémem, horní díl čokokorpus s oříškovým krémem. Uvnítř překvapení - kindervejce. Potaženo marcipánem ze sušeného mléka, obarvený tekutými potr. barvami. Dozdobeno čokokrémem a marc. růžemi
Kniha pro dědu
Potřebné ingredience
piškotový korpus, čokoládový krém, potažený marcipánem ze sušeného mléka, medu, másla a mouč. cukru. Před potažením jsem vydalabala otvor pro placatici rumu :)