Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Bart

Bart

Potřebné ingredience

Milé dámy, musím zde pochválit svou dcerku, která si sama (protože já ležím v posteli s angínou) udělěla dort ke svým 12 narozeninám podle inspirace zde na MMB. Sama si dort vyřízla, naplnila krémem, udělala marcipán a potáhla. A výsledek, na dvanáctiletou holčinu....:) mám prostě radost!

POMAZÁNKY
Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Potřebné ingredience

200g změklého másla, krabička taveného sýra "veselá kráva" bez příchuti, 3 velké stroužky česneku, špetka soli, pepře.

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s taveným sýrem, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
Pokud chceme pomazánku zjemnit , přidáme 2 natvdo uvařená vejce a 3 lžíce majolky.

Zobrazit více...
DORTY
Koňské koblížky

Koňské koblížky

Potřebné ingredience

Nepečené těsto jako na rumové kuličky, které známe snad všichni, čokopoleva.

Postup přípravy

Z nepečeného těsta vymodelujete bobečky a každý zvlášť polejete polevou a na pečícím papíře necháte oschnout.

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Vykrajované perníčky

Vykrajované perníčky

Potřebné ingredience

20dkg Jizerky, 20dkg směsi na bezl. pečivo, 14 dkg moučkového cukru, 5dkg změklého másla, 2 vejce, 2 lžíce medu (nejlépe lesního - je tmavý a perníčkům dá správnou barvu),1 lžička jedlé sody, 1 lžička míchaného mletého koření (anýz, hřebíček, nové koření)

Postup přípravy

Mouku smícháme nejprve na sucho, přidáme cukr, vejce, med, změklé máslo a nakonec koření a jedlou sodu. Zpracujeme rukama tuhé těsto.
Na pomoučněném vále vyválíme plát silný…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ježci plnění ořechem

Ježci plnění ořechem

Potřebné ingredience

300g hladké mouky,100g másla, 100g sádla,50g cukru krupice, 1 vejce, 50 půlek jader vlašských ořechů, čokopoleva, kokos. Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování). Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky. Osobně se mi víc líbí kokos Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčím párátko v čokoládě a udělám jím jen puntíky). Hotovo.

Postup přípravy

Těsto ze sádla a másla, dovnitř každého kousku vkládám půlku vlašského ořechu a vymodeluji jakousi kapku (slzu). Upečené potřeme tmavou čokoládou bez horní části tvaru kapky -…

Zobrazit více...
DORTY
Kůň

Kůň

Potřebné ingredience

piškotový korpus ¨(upekla jsem 2x jeden plech a z něj jsem vykrojila hlavu koně), čokoládový krém uvnitř, kakaovým krémem je dort potřený (původně jsem chtěla dosáhnout šimla :-D )

DORTY
K 17. narozeninám

K 17. narozeninám

Potřebné ingredience

spodní díl: čokoládový korpus, vanilkový krém, střední díl piškotový korpus s čokokrémem, horní díl čokokorpus s oříškovým krémem. Uvnítř překvapení - kindervejce. Potaženo marcipánem ze sušeného mléka, obarvený tekutými potr. barvami. Dozdobeno čokokrémem a marc. růžemi

DORTY
Kniha pro dědu

Kniha pro dědu

Potřebné ingredience

piškotový korpus, čokoládový krém, potažený marcipánem ze sušeného mléka, medu, másla a mouč. cukru. Před potažením jsem vydalabala otvor pro placatici rumu :)

Kategorie