Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

Ježci plnění ořechem

0.0
Ježci plnění ořechem

Potřebné ingredience

300g hladké mouky,100g másla, 100g sádla,50g cukru krupice, 1 vejce, 50 půlek jader vlašských ořechů, čokopoleva, kokos. Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování). Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky. Osobně se mi víc líbí kokos Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčím párátko v čokoládě a udělám jím jen puntíky). Hotovo.

Postup přípravy

Těsto ze sádla a másla, dovnitř každého kousku vkládám půlku vlašského ořechu a vymodeluji jakousi kapku (slzu). Upečené potřeme tmavou čokoládou bez horní části tvaru kapky - sem namalujeme čokoládou oči a čumáček. Bodliny získáme jednoduše - po potření čokoládou obalíme v kokosu. Mezi cukrovím vypadají kouzelně a hned se po nich zapráší :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jananovazak 20. 9. 2014, 1:18
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hanicek82 13. 12. 2010, 14:16
Tak teď jsem dofinišovala. Vypadá to úplně famózně. |:o)Dcerka bude mít radost. Mockrát děkuji za inspiraci. (Y) Přeji už teď krásné Vánoce! (stromecek)
Snezenkakyticka 15. 12. 2010, 20:27
@hanicek82 Hani těší mne Vaše radost :-) Hezké Vánoce i Vám (koule) (banky)
kacka25 10. 12. 2010, 17:47
pouštím se do toho, jsem zvědavá (zajic) (zajic)
Snezenkakyticka 12. 12. 2010, 9:00
@kacka25 určitě se povedou :-) není to nic těžkého
Jarmila_P 4. 1. 2009, 21:56
Tak jsem je letos taky vyzkoušela. Neměli chybu. Kvůli alergii dcery na ořechy jsem je plnila čokoládou. Měla jsem strach z tuhosti čokolády, ale dopadlo to sqěle!!! Čokoláda měkká, ježci křehoučtí, kdybych je z oblasti, kde byli ohroženi vyhynutím, neonesla do chráněné oblasti, nepřežili by jediný den!! Jen jsem chtěla v záchvatu přesnosti udělat čumáček trochu zvednutý. Vážení, je to zbytečné, tím, jak lehce nabudou, trochu se zakulatí a tím se vyrovnají všechny možné nerovnosti. SUPER RECEPT!! Naši si mlaskali, až měli boule za ušima!!
Snezenkakyticka 1. 2. 2009, 12:35
@Jarmila_P Jarmil, tak to mě moc těší! (koule)
marhulda 6. 10. 2008, 15:25
(F) Leni, mohla byste prosím ten recept z komentářů nakopírovat do postupu, aby šel vytisknout (nejdeto)? Chci je vyzkoušet, vypadají krásně (zajic). (hello)
Snezenkakyticka 7. 10. 2008, 19:18
@marhulda Zdeni, recept tam máte :)
marhulda 8. 10. 2008, 7:22
@Snezenkakyticka [A] Leni, moc děkuji. (F) (L)
marhulda 15. 10. 2008, 8:58
@marhulda (Y) Leni, tak už jsme vyzkoušeli jako předzkoušku na Vánoce a jsou (zajic). Jen se zeptám *-): tou půlkou ořechu jste myslela půlku půlky ořechu? *-) Celá půlka ořechu mi tam nějak nešla nacpat :^). Ale i tak jsou vynikající |:o). Díky za recept. (L) Zdena
Snezenkakyticka 1. 2. 2009, 12:37
@marhulda Dobrý den Zdeni, ano, omlouvám se, asi jsem to špatně popsala, byla myšlena půlka celého jádra ořechu...dělávám to tak, že udělám z kousku těsta placičku, vložím ořech a "vhňácám" (to je hezké slovo...) do tvaru kapičky. :)
U Raráška 28. 9. 2008, 11:12
Dobrý den Leničko.Prohlížím už dopředu nějakou novou inspiraci na vánoční cukroví.Vaši ježci se mi moc líbí,mohla bych poprosit o receptProsím ještě napsat to jak pro blbce)na kolik troubu a v jaké výšce.Budu tento rok péct úplně sama a poprvé.Děkuju moc Petra F.
marhulda 15. 10. 2008, 9:04
@U Raráška Péťo, včera jsem ježury pekla: 15-20 minut při teplotě 170 C v horní části trouby. A byly |:o), už jsou (zajic). Tak ať se vám taky povedou. (L) Zdena
Snezenkakyticka 7. 10. 2008, 19:22
@U Raráška Dobrý večer Péťo, recept na ježky najdete výše :) Postup je, myslím, vcelku zřetelný, co se týká trouby a označení v mírně vyhřáté troubě, osobně¨na ježky předehřívám cca na 140°.Když je upečete v prudké troubě, je zde riziko že se přichytí, a pokud je budete jen sušit, nebudou dobře propečení. Osobně mám horkovzdušku Gorenje, takže pomalu nestačím z trouby vyndavat a házet tam další plechy :-$ Pokud byste měla nějaký dotaz, klidně napište...a ať se povedou (D)
iva1170 18. 8. 2008, 11:48
Jo jsou moc dobré,děláme na vánoce,já je obaluji místo v kokosu ve strouhaných oříšcích. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
johnynka 18. 8. 2008, 6:59
krááásné (clamp)
Snezenkakyticka 7. 10. 2008, 19:22
@johnynka (L)
Marcela 1980 17. 8. 2008, 19:27
Lenko, moc krasny, prozradite nam jeste recept na to sadlomaslove testo. Dekuji Marcela (Y) (Y) (Y)
Snezenkakyticka 17. 8. 2008, 21:28
@Marcela 1980 já jak se doma nudím po operaci...tak sem hážu všechno možné. Recept na Plněné ježky: 300g hladké mouky,100g másla, 100g sádla,50g cukru krupice, 1 vejce, 50 půlek jader vlašských ořechů, čokopoleva, kokos. Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování). Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky. Osobně se mi víc líbí kokos :) Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčím párátko v čokoládě a udělám jím jen puntíky). Hotovo. Tito ježci jdou udělat dobře i v bezlepkové podobě - potom ale dávejte pozor, a na plech je sázejte dál od sebe než normální ježky, protože nabudou více než klasičtí ježci. Místo hladké mouky potom používám v celkovém množství směs na bezl. pečivo a mouku Mantler. K rozležení je třeba cca týden.
s-arka 17. 8. 2008, 19:19
Ježíšku, snad už nejsou Vánoce ;-) :-D Ale pak vyzkouším (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie