Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Opilé švestky

Opilé švestky

Potřebné ingredience

Rum, sušené švestky, mandle, hořká čokoláda, a papírové košíčky

Postup přípravy

Do zavařovací sklenice nandáme omyté sušené švestky a zalijeme rumem, necháme cca 3-4 dny nasáknout,( na litrovou zavařovačku plnou švestek cca 200 ml rumu) poté plníme každou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
sobotní řezy

sobotní řezy

Potřebné ingredience

úplně jednoduchá buchtička s vanilkovým krémem. Těsto - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3/4 hrnku rostliného oleje, 1 prdopeč. 1 hrnek kefíru, nebo mléka, 2-3 vejce podle velikosti. Sníh ušlehat se špetkou soli zvlášť a přidat do těsta až nakonec. Kůra z jednoho citrónu. vanilkový pudink z 0,5 l mléka + 1 sáček pudink+cukr dle chuti - do hotového vychladlého pudinku přidáme kousek másla. 1 velká zakysaná smetana ta až úplně na závěr nahoru na pudink. na upečený a vychladlý moučník napatláme marmeládu ve slabé vrstvě, já dala meruňkovou, ale můžete i jinou dle chuti. a pak můžeme namazat pudinkových krémem. Nechávám v lednici ztuhnout a na závěr nanesu zakysanou smetanu jen tak, nijak neupravuji, nesladím. Můžeme dozdobit, já posypala grankem a pocákala pikaem v tubě. :-)

MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehoučký piškotový moučník

Lehoučký piškotový moučník

Potřebné ingredience

20dk mouky, 20 dk cukru krystal, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 4 vejce celá - bílek ušlehám zvlášť a pak přidávám do těsta.) 1 prdopeč, - nalejeme na plech a na to ještě před tím než dáme do trouby nalejeme ještě teplý uvařený 1 vanilkový puding v 0,5 l mléka. Dáme péci. Na vychladlý moučník natřeme cca 2 zakysané smetany dle velikosti a zasypeme skořicí.... dobrou chuť. :-)))

Postup přípravy

nalejeme na plech a na to ještě před tím než dáme do trouby nalejeme ještě teplý uvařený 1 vanilkový puding v 0,5 l mléka. Dáme péci. Na vychladlý moučník natřeme cca 2 zakysané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláče

Koláče

Potřebné ingredience

Polohrubá mouka, cukr, mléko, rostlinný olej, kvasnice, žloutky. Náplň - tvaroh, rozinky, rum, povidla, drobenka - máslo+mouka+cukr

Postup přípravy

Připravíme si klasické kynuté těsto na buchty a koláče. Po vykynutí plníme těsto tvarohovou nádivkou. Uděláme kuličku, namočíme do misky s rostliným olejem a vkládáme na plech…

Zobrazit více...

Kategorie