Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
TVAROHOVÉ HALUŠKY SE ZELÍM

TVAROHOVÉ HALUŠKY SE ZELÍM

Potřebné ingredience

500g měkkého nízkotučného tvarohu, 100g pšeničné mouky celozrnné či špaldového, 100g pšeničné mouky hrubé, 30g rostlinného másla, 1 vejce, sůl, 500g kysaného zelí, 1 velká cibule, 50g slunečnicového oleje na zelí a na osmažení cibule.

Postup přípravy

Rostlinné máslo přidáme s vejcem a tvarohem, osolíme a vmícháme mouky. Těsto na halušky musí být husté, ale ne tuhé. Těsto hned zaváříme přes haluškového síto do vroucí vody…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY S TVAROHEM

FRANCOUZSKÉ BRAMBORY S TVAROHEM

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 2 - 3 stroužky česneku, 20 g slunečnicový olej na pekáček, sůl, špetka muškatového květu, majoránka, 250 g měkkého nízkotučného tvarohu, 750 ml nízkotučného mléka, 2 vejce, 150 g sýra Eidam.

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. V mléce rozšleháme vejce a tvaroh, osolíme a přimícháme prolisovaný česnek, muškátový květ a majoránku. Kolečka brambor klademe ve…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ ŠÁTEČKY SE ŠPENÁTEM A NIVOU

BRAMBOROVÉ ŠÁTEČKY SE ŠPENÁTEM A NIVOU

Potřebné ingredience

400 g. bramborové těsto, 2 vejce, 1 krabička hrubě sekaného mraženého špenátu, 1 zakysaná smetana, česnek. 250 g. nivy nebo balkánský sýr, muškátový oříšek, sůl, bílý pepř, olej, hladká mouka na vál

Postup přípravy

Dle návodu vypracujeme bramborové těsto do kterého jsme přidali 1 vejce navíc a necháme 15 minut odstát. Mezi tím na oleji osmahneme nadrobno nakrájený česnek okořeněný…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
SÝR ZAPEČENÝ S BRAMBORY A RAJČATY

SÝR ZAPEČENÝ S BRAMBORY A RAJČATY

Potřebné ingredience

500 g. brambor, 200 g. sýra, 500 g. rajčat, sůl, pepř, máslo, 1/4 smetany a u mě stačí jen 4% Tatra.

Postup přípravy

Do dobře vymazané máslem ohnivzdorné mísy dáme vrstvu syrových brambor, na plátky nakrájených brambor, vrstvu tenkých plátků sýra, plátky rajčat, které posolíme a popepříme. Pak…

Zobrazit více...

Kategorie