Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

BRAMBOROVÉ ŠÁTEČKY SE ŠPENÁTEM A NIVOU

0.0
BRAMBOROVÉ ŠÁTEČKY SE ŠPENÁTEM A NIVOU

Potřebné ingredience

400 g. bramborové těsto, 2 vejce, 1 krabička hrubě sekaného mraženého špenátu, 1 zakysaná smetana, česnek. 250 g. nivy nebo balkánský sýr, muškátový oříšek, sůl, bílý pepř, olej, hladká mouka na vál

Postup přípravy

Dle návodu vypracujeme bramborové těsto do kterého jsme přidali 1 vejce navíc a necháme 15 minut odstát. Mezi tím na oleji osmahneme nadrobno nakrájený česnek okořeněný nastrouhaným muškátovým oříškem. Když zrůžoví přidáme špenát se solí a pepřem, který dusíme nejprve 5 minut samotný a pak ještě 10 minut se zakysanou smetanou a nakonec s vejci.
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce asi tak 7 x 7 cm nebo si použijeme formičky či formy. Ty plníme špenátem a malými kostičkami nivy či balkánskými sýry. Po překlopení šátečků dobře přitiskneme hrany k sobě a vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou anebo dáme smažit do friťáku či na pánvi opečeme po obou stranách v oleji.

Příprava : bramborové těsto v sáčku, špenát v sáčku, kysaná smetana, vejce, olej, balkánský sýr, hladká mouka, koření, sůl...

Vyválené těsto a připravený špenát s kostičkami balkánského sýra...

...vykrajujeme kolečka z těsta a plníme sýrem a špenátem. Pomocí formiček vytváříme šátečky...

...pokud se těsto lepí, pomůžeme si hladkou moukou...

...šátečky můžeme fritovat (vlevo) i vařit (vpravo). Jak je libo - dobrou chuť !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

radkaaa 27. 6. 2008, 7:31
Heli, já je taky dělávám, ale jen vařené. Dcera i manžel toto jídlo milují, já to ještě sypu na talíři opraženou cibulí a uzeninou. Špenátové smažené jsem je ještě neděla, smažím jen taštičky plněné povidly a sypu skořicovým cukrem - taky super. (F)
HLN 27. 6. 2008, 11:02
@radkaaa Děkuji za hezký komentář. :-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie