Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Domácí šunka

Domácí šunka

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY\\r\\n\\r\\nKýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nMaso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.\\r\\nDo šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku nastrkáme připravenou směs a dáme na 48 hodin do ledničky, pak vaříme při 80 stupních cca 2 hodiny. ( máme teploměr, aby to bylo opravdu 80 stupňů )

Postup přípravy

a

Zobrazit více...

Kategorie