Buchta Šalamoun
Potřebné ingredience
1 Hera Cukr kakao 4 vejce polohrubá mouka Prášek do pečiva kokos
Postup přípravy
1 heru, 2 hrnky cukru, 1 hrnek vody a 2 polévkové lžíce kakaa dáme do menšího hrnce a povaříme.
1 sklenku směsi si odlijeme zvlášť a zbytek necháme v míse vychladnout.
Houbová omáčka - hovězí na houbách
Potřebné ingredience
Olej, 2 cibule, 0,5 kg hovězího masa - pokrájíme na kostičky, sušené houby ( žampiony ), 1 masox, sůl, pepř, jíška na zahuštění tmavá
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Maso pokrájené na kostičky si osolíme, opepříme a dáme na cibulku, chvíli restujeme, aby maso pustilo…
Segetínský guláš
Potřebné ingredience
0,5 kg vepřové kýty 1 cibule trochu oleje mletá červená paprika - sladká asi půl sáčku sůl, pepř kostka masoxu sklenice kysaného zelí světlá jíška na zahuštění smetana do omáčky
Postup přípravy
Nalijeme olej do kastrolu. Přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a usmažíme. Přidáme nakrájené maso na kostky a orestujeme. Osolíme, opepříme, nasypeme papriku, přidáme masox -…
Noky s jahodovou omáčkou
Potřebné ingredience
300 g krupice, 100 ml mléko, 2 měkké polotučné tvarohy, 4 vejce, sůl, moučkový cukr na posypání Na omáčku: 750g jahod, 50 - 100 g krupicového cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Pro 4 osoby
Příprava 25 minut
Vaření 10 minut
Ve větší míse smíchejte krupici, mléko, oba tvarohy, žloutky a sůl. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pak ho přimíchejte ke…
Špagetová omáčka
Potřebné ingredience
0,5 kg mletého masa (vepřové a hovězí maso) půl sáčku grilovacího koření půl kostky masoxu pepř cibule 1 sklenice kečupu stačí manší jemný jíška na zahuštění (tmavá) olej
Postup přípravy
Nalijme olej do kastrolu
Nakrájenou cibuli na kostičky usmažíme dozlatova (tmavší)
na ní dáme mleté maso a mícháme
po chvilce přisypeme půl sáčku grilovacího koření
Kuřecí maso v majonéze
Potřebné ingredience
Kuřecí prsní řízky tak do kila 1 majolka 1 polévková lžíce plnotučné hořčice 1 polévková lžíce krémžské hořčice sojová omáčka sůl pepř
Postup přípravy
Do větší mýsi si dáme majolku, hořčice plnotučnou a krémžskou, sojovou omáčku jen tak trochu pocákat a hlavně hodně osolit (maso se nesolí) tak ať je ta marináda opravdu slaná a…