(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Špagetová omáčka
Potřebné ingredience
0,5 kg mletého masa (vepřové a hovězí maso)
půl sáčku grilovacího koření
půl kostky masoxu
pepř
cibule
1 sklenice kečupu stačí manší jemný
jíška na zahuštění (tmavá)
olej
Postup přípravy
Nalijme olej do kastrolu
Nakrájenou cibuli na kostičky usmažíme dozlatova (tmavší)
na ní dáme mleté maso a mícháme
po chvilce přisypeme půl sáčku grilovacího koření
přidáme půlku masoxu
a trochu pepře
nesolíme - grilovací koření je dost slané, takže radši až podle chuti na konci
přidáme trochu vody
zakryjeme pokličkou, přivedeme do varu a necháme asi půl hodiny vařit, aby maso změklo
nakonec přidáme sklenici kečupu
zahustíme hotovou tmavou jíškou
Někdy je kečup kyselejší, můžeme trochu přisladit cukrem.
Podáváme se špagetami
Nakrájenou cibuli na kostičky usmažíme dozlatova (tmavší)
na ní dáme mleté maso a mícháme
po chvilce přisypeme půl sáčku grilovacího koření
přidáme půlku masoxu
a trochu pepře
nesolíme - grilovací koření je dost slané, takže radši až podle chuti na konci
přidáme trochu vody
zakryjeme pokličkou, přivedeme do varu a necháme asi půl hodiny vařit, aby maso změklo
nakonec přidáme sklenici kečupu
zahustíme hotovou tmavou jíškou
Někdy je kečup kyselejší, můžeme trochu přisladit cukrem.
Podáváme se špagetami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé