Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Boloňská omáčka

5.0
Boloňská omáčka

Potřebné ingredience

* 50 g slaniny, * 300 g mletého masa, * 1 cibule, * 1 mrkev, * 50 g celeru, * 4 stroužky česneku, * 2 lžičky protlaku, * 5 lžic kečupu, * sójová omáčka, * sůl, * pepř, * nové koření, * 2 bobkové listy, * 150 ml vody, * 150 ml bílého vína

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno, slaninu na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme prolisovaný nebo utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno. Vše promícháme a dusíme asi 30 minut na mírném plameni pod pokličkou. Hotovou omáčku nalijeme na uvařené těstoviny, posypeme nasekanou pažitkou a tymiánem, přidáme trochu strouhaného sýra a podáváme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kinsli 11. 12. 2011, 10:40
Zrovna se vaří :-) Vůně po celém bytě, chuťově vynikající (Y) vynechala jsem jen víno ( dala víc vody ) a slaninu, protože ji nemám, jinak příště ji tam určitě dám (Y)
Annitta 10. 4. 2011, 9:57
Moc děkuju za recept! je výborná! Už dlouho hledám tu ,,správnou" a našla jsem ji až u Vás (Y) Jen jsem měla červené víno a dala víc protlaku a máme dlabanec na 2 dny ,-) Jinou už dělat nebudu (F)
chalupnicka 10. 10. 2010, 22:51
omáčka vypadá moc dobře-díky za inspiraci (Y) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie