Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Tyrolský koláč

0.0
Tyrolský koláč

Potřebné ingredience

Na těsto:
2 bal.pizza v prášku
40ml oleje
280ml vody
Na náplň:
100g nakrájené anglické slaniny
1 větší cibuli
500g mletého masa
2 housky namočené ve vodě
2 vejce
2-3 stroužky česneku
1 pol.lžíce hladké mouky
sůl
sladká mletá paprika
kmín
Na potření:
1 rozšlehané vejce

Postup přípravy

Příprava náplńě:
1.Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme,přidáme nakrájenou cibulku,kterou necháme zesklovatět.poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.do hlubší mísy dáme maso,vymačkanou housku,vejce,vychladlou slaninu s cibulí,utřený česnek,sůl,mletou papriku,kmína polévkovou lžíci hladké mouky.Vše ručně zpracujeme.
2.Podle návodu na obale připravíme těsto na pizzu.Ze 2/3 těsta vyválíme na pomoučeném vále větší plát než je dno formy(o průměru 26cm) a položíme ho na dno formy.Těsto vytvarujeme podle okraje formy a naneseme náplň.
3.Ze zbylé 1/3 těsta vyválíme plát a překryjeme jím náplň.Těsto na okraji formy spojíme a přečnívající odkrojíme.
4.Povrch koláče potřeme rotřeme rozšlehaným vejcem,propícháme vidličkou a ozdobíme jej vykrájemými kousky těsta,které pak také potřeme vejcem.Koláč dáme péci do předehřáté trouby.
Teplota pečení:
Elektrická truba:190*C(předehřátá)
Plynová trouba:3-4 stupeň(předehřátá)
Horkovzdušná.170*C(předehřátá)
doba pečení:cca 50 minut
5.Po upečení necháme koláč asi 10 min.ve formě,poté oddělíme opatrně okraj.Koláč servírujeme teplý i studený.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie