(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Boloňský květák
Potřebné ingredience
500 g brambor 1 malý květák Sůl 1 cibule 2 mrkve 4 lžíce oleje 500 g mletého masa 1 konzerva loupaných rajčat 2 lžíce rajského protlaku Pepř 8 lístků bazalky 250 ml vývaru
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme brambory a pak k nim přidáme květák. Oboje uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
Oloupanou cibuli drobně nasekáme, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a zeleninu orestujeme. Přidáme maso a opečeme.
Do masové směsi přidáme pokrájená rajčata, protlak, sůl, pepř, nasekanou bazalku a vývar. Dusíme asi 20 minut.
Formu vymažeme zbylým olejem, na dno dáme brambory s květákem (několik růžiček necháme stranou) a zakryjeme je masovou směsí.
Nahoru položíme zbylé růžičky květáku a na vše nastrouháme sýr.
Zapékáme při 190°C asi 20 minut.
V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme brambory a pak k nim přidáme květák. Oboje uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
Oloupanou cibuli drobně nasekáme, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a zeleninu orestujeme. Přidáme maso a opečeme.
Do masové směsi přidáme pokrájená rajčata, protlak, sůl, pepř, nasekanou bazalku a vývar. Dusíme asi 20 minut.
Formu vymažeme zbylým olejem, na dno dáme brambory s květákem (několik růžiček necháme stranou) a zakryjeme je masovou směsí.
Nahoru položíme zbylé růžičky květáku a na vše nastrouháme sýr.
Zapékáme při 190°C asi 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
poppysek
(upraveno)
19. 11. 2014, 15:27
LilisCalwert
(upraveno)
3. 2. 2014, 8:36
Chybí vám 2 lístky bazalky...
pytrisek2
(upraveno)
25. 2. 2014, 21:12
@LilisCalwert
Bohužel, je jich 6
laskonka333
(upraveno)
15. 12. 2013, 16:28
marky18
(upraveno)
24. 7. 2013, 0:02
Skvělý receptík, díky!!!