Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÉ ŘEZY vláčné a moc dobré

JABLKOVÉ ŘEZY vláčné a moc dobré

Potřebné ingredience

2hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru (krupice), 1 hrnek mléka, 4 větší jablka, 1a1/2 prášku do pečiva, vanilkový cukr(nemusí být), 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 10 lžic oleje, 4 lžíce rumu.

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukrem + vanilkový, pak přidáme kakao, rum, olej a promícháme. Do mouky nasypeme prdopeč a na střídačku s mlékem vmícháme. Jablka si nastrouháme na hrubo a přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ ZÁVIN ****jednoduchý, rychlý, levný a hlavně MOC DOBRÝ!!!!!!!

JABLKOVÝ ZÁVIN ****jednoduchý, rychlý, levný a hlavně…

Potřebné ingredience

TĚSTO: 900g hladké mouky, 4dcl vody, 2 dcl oleje, 2 lžíce octa, 3/4 lžičky soli. Strouhanku na posypání,Náplň: jablka, rozinky, ořechy, skořice, cukr 1 vejce na potření

Postup přípravy

Mouku, vodu, ocet, olej a sůl smícháme dohromady a ručně vypracujeme hladké těsto. Poté ho rozdělíme na 4 díly a necháme odpočinout asi 10-15min. Vál posypeme moukou a vyválíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Játrová směs s žampiony

Játrová směs s žampiony

Potřebné ingredience

400g kuřecích jater, 200g žampionů, 1 cibule, oliv. olej, bazalka, tymián, pepř, sůl.

Postup přípravy

Cibulku orestujeme na oliv. oleji, přidáme nakrájené játra a zprudka opečeme. Poté přidáme žampiony osolíme, opepříme, přisypeme bylinky podlijeme a dusíme do měkka.

Zobrazit více...
DIETY
Dušená cuketa s mrkví

Dušená cuketa s mrkví

Potřebné ingredience

1 střední cuketu, 4-5 mrkví, 1 cibule, 5 plátků šunky, 100g zakysané smetany nebo kostku lučiny, 1 zeleninový bujon, 1 lžíce olivového oleje, bazalka, pepř

Postup přípravy

Cuketu a mrkev si nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli si nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme cuketu s mrkví podlijeme vývarem z bujonu a dusíme do měkka. Dále přidáme pepř,…

Zobrazit více...
DIETY
Tvarohový dort

Tvarohový dort

Potřebné ingredience

2 Nízkotučné tvarohy ve vaničce, 1velké nebo 2 malé vajíčka, 1 vanilkový pudink, 1 dcl mléka,1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu nebo rumové tresti, dortové želé, ovoce

Postup přípravy

Tvaroh, žloutky cukr, mléko, pudink a rum smícháme. Z bílků ušleháme sníh, který přidáme do umíchaného těsta. Dáme do formy a pečeme na 170stupňů/45min.
Na vychladlý dort dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kočičí oči

Kočičí oči

Potřebné ingredience

14dkg hery, 10dkg ml. cukru, 4 vajíčka, 5 dkg ořechů, 5 dkg přesít strouhanky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1/2 lžičky ml. skořice, 1/2 prdopeče Piškoty+ marmeláda na oči!

Postup přípravy

Heru, cukr, žloutky vyšleháme. Po té přidáme ořechy, strouhanku, kakao, rum, skořici, prdopeč a ušlehaný sníh z bílků.
Dále si nachystáme piškoty, které slepíme marmeládou k…

Zobrazit více...
DIETY
Zapečený lilek s kuřecím

Zapečený lilek s kuřecím

Potřebné ingredience

1 kuřecí prsa, 1 lilek, 2 plátky 30% eidamu, 1/2 cibule, 1 rajče, 3 stroučky česneku, 1 menší paprika, 1 lžička sojovky, 1lžička kečupu, koření na kuře, libeček, nať z jarní cibulky, sůl, 1 lžička olivového oleje.

Postup přípravy

Lilek rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme stranou, necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Na pánvi rozpálíme lžičku oleje, přidáme nadrobno…

Zobrazit více...
DIETY
Bramborák v troubě

Bramborák v troubě

Potřebné ingredience

1 větší brambor, 1 vejce, 2 plátky šunky, 2 plátky eidamu, sůl, pepř, česnek, majoránku, kysané zelí

Postup přípravy

Brambor nastrouháme, šunku a eidam nakrájíme na kousky a smícháme s vajíčkem, dochutíme česnekem, solí, pepřem, majoránkou.

Do zapékací misky dáme pečící papír na který…

Zobrazit více...
DIETY
Králík na rajčatech

Králík na rajčatech

Potřebné ingredience

1 králík, 8 rajčat - já používám svoje zavařené ve sklenici, 1 -2 hlávky česneku, 1 mrkev, kmín, sůl

Postup přípravy

Králíčí maso si den dopředu nasolím a načesnekuji!
Takto naloženého králíka dám do zapékací misky, okmínuji, přidám rajčata na měsíčky a mrkev na kolečka.
Podliji vodou…

Zobrazit více...
DIETY
Pangas s fazolkami

Pangas s fazolkami

Potřebné ingredience

200g pangas, 50g fazolové lusky, 1 menší brambor, 1 bílý jogurt, česnek, sůl, koření

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kolečka do zapékací misky, na ně dáme pangase a zalijeme jogurtem smíchaným s česnekem a fazolkami.
Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut/200 stupňů

Zobrazit více...

Kategorie