Vepřová játra s jablíčkem
Potřebné ingredience
4 plátky vepř. jater, 1 jablko, sojová omáčka (opět dávám čínskou), sůl, hladká mouka, olej
Postup přípravy
Játra osmahneme na oleji a posypeme jemně nastrouhaným jablíčkem. Smažíme ze všech stran.
Poté zakapeme sojovkou, poprášíme moukou a malinko podlijeme.
Necháme trochu přejít…
Vepřové nudličky
Potřebné ingredience
0.75kg vepřového, 3 lžíce sojovky (čínské ta dochutí a dodá barvu), 2 lžíce kari, 4 žloutky, 2 cibule 2 stroužky česneku 3 lžíce kečupu voda sůl olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na tenké nudličky.
Cibuli necháme na oleji zesklovatět a přidáme maso. Až se maso zatáhne, tak ho zalijeme marinádou, kterou jsme si udělali ze sojovky, žloutků,…
Žau či Žau
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřového masa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce solamylu a magi, 1 žloutek, 1 lžička kari, soli, cukru a paprikybuď sladké nebo pálivé, jak kdo rád
Postup přípravy
Vše dobře smícháme do směsi a přidáme maso. Takto naložené necháme v chladu uležet nejméně 2 hodiny. Poté na troše oleje do měkka osmažíme.
Podáváme s bramborovou kaší,…
Pikantní maso v alobalu
Potřebné ingredience
600g vepřového masa (kýta, kotleta)
1 kg brambor
1 dcl bílého vína
200g cibule
tymián, bazalka, chilli, zázvor, sůl a pepř
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli lehce osmahneme na pánvi. Přidáme koření a odstavíme. Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na alobal. Maso položíme na vrstvu brambor a zasypeme…
Baileys
Potřebné ingredience
2 sáčky ledovek nebo bari mandlí, 1 tatra, 1 salko, 0,5 l rumu
Postup přípravy
Na troše vody rozehřejeme bombóny, přidáme tatru a salko. Až nám to vychladne, tak přilejeme rum.
Kdo radši slabší, tak si přidá rumu méně.
Vepřové kotletky na česneku
Potřebné ingredience
Kotlety, sůl, pepř, česnek.masox. cibule
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi necháme z obou stran zatáhnout a přendáme do pekáče.Já používám ramu culinesse místo oleje. Na té samé…