Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Domácí sýr

Domácí sýr

Potřebné ingredience

Bílý jogurt, alespoň 500 g, nejlépe nesladký domácí, sůl

Postup přípravy

Na jednu velkou zavařovací sklenici dávám půl lžíce soli, důkladně promíchám a nechám 24 hodin odkapat. Používám konvici a sítko s filtrem z překapávače, ale stejně dobře se dá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky, houstičky,.....

Rohlíky, houstičky,.....

Potřebné ingredience

250 ml vody, 4 lžíce oleje, 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 kostička droždí

Postup přípravy

Suroviny vložíme podle uvedeného pořadí do pekárny, program těsto, po vykynutí tvoříme rohlíky, houstičky, zamotance,.... potřeme vajíčkem, posypeme hrubou solí, kmínem, sezamem,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb s netradičním kváskem

Chléb s netradičním kváskem

Potřebné ingredience

Na kvásek: 42g droždí, 2 lžičky cukru, 250g chlebové žitné mouky, 750g vlažné vody Na chléb: 135g promíchaného kvásku, 50g oleje, 340g studené vody, 200g pšeničné celozrnné mouky, 80g žitné chlebové mouky, 340g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky soli, kmín, semínka podle chuti Recept jsem našla na dobré recepty.cz

Postup přípravy

Kvásek: Do mísy s víkem rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažnou vodou a vmícháme metlou mouku, přikryjeme víkem a dáme na 12 hodin do tepla kynout (do peřin), po…

Zobrazit více...

Kategorie