Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
PAELA podle Havlíčků

PAELA podle Havlíčků

Potřebné ingredience

Paele se také občas říká středomořské rizoto, ikdyž s rizotem má společného málo. Co budeme potřebovat: - tři druhy masa (nejlépe kuřecí nebo krůtí - ze stehenních plátků, prsa jsou moc suchá, vepřové a mořské plody (mix balíček, koupíte ve větších supermarketech) - nebo alespoň vyloupané mušle a krevety, chápu, že např. chobotničky každý nerad) - od každého cca 250 gramů - dva šálky dobré loupané rýže (my máme rádi parboiled, nelepí se a je chutnější) - cca 3-4 šálky vývaru (drůběží nebo z kostky, je to fuk, co kdo má radši) - půl šálku hrášku (mraženého nebo čerstvého) - červenou papriku - malou cibuli - 3-4 stroužky česneku - olivový olej pro teplou kuchyni (stačí lisovaný z pokrutin, extra panenský by byl zbytečný luxus) - sůl, pepř - šafrán (bez toho to jde samozřejmě taky, ale jaksi to není tak úplně ono).

Postup přípravy

Nejdříve ze všeho si namočíme rýži do VLAŽNÉ vody a řádně, velmi řádně jí propereme. Musí se důkladně vyprat, dokud není voda čirá. Vezmeme si vysokou pánev (ne wok!), nejlépe…

Zobrazit více...

Kategorie