Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Italský chléb Focaccia podle Emanuela Ridiho

Italský chléb Focaccia podle Emanuela Ridiho

Potřebné ingredience

0,5 kg hladké mouky - nejlépe kvality 00 1 lžíce soli půl kostky droždí 4 dcl vlažné vody olivový olej

Postup přípravy

Kvasnice nadrobíme do vlažné vody a mícháme dokud nezmizí. Postupně přidáváme mouku. Těsto přikryjeme a necháme nakynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme zaprášíme moukou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nekynutý mazanec s tvarohem

Nekynutý mazanec s tvarohem

Potřebné ingredience

150g másla, 150g moučkového cukru,vanilkový cukr, 2 velká vejce, kůra z půlky citronu, 1 lžíce citron.šťávy, 1 lžíce rumu, 1 tvaroh, 1 prdopeč,500g hladké mouky + na pomoučení válu, rozinky,mandle,kandované ovoce - to už nechám na vás :o)

Postup přípravy

změklé máslo zašleháme do pěny přidáváme postupně cukr a postupně vejce. Do pěny přidáme tvaroh, rum, kůru a šťávu z citronu ještě zašleháme aby se spojilo v hladký krém. Zatím si…

Zobrazit více...

Kategorie