Italský chléb Focaccia podle Emanuela Ridiho
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky - nejlépe kvality 00 1 lžíce soli půl kostky droždí 4 dcl vlažné vody olivový olej
Postup přípravy
Kvasnice nadrobíme do vlažné vody a mícháme dokud nezmizí. Postupně přidáváme mouku. Těsto přikryjeme a necháme nakynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme zaprášíme moukou…
Nekynutý mazanec s tvarohem
Potřebné ingredience
150g másla, 150g moučkového cukru,vanilkový cukr, 2 velká vejce, kůra z půlky citronu, 1 lžíce citron.šťávy, 1 lžíce rumu, 1 tvaroh, 1 prdopeč,500g hladké mouky + na pomoučení válu, rozinky,mandle,kandované ovoce - to už nechám na vás :o)
Postup přípravy
změklé máslo zašleháme do pěny přidáváme postupně cukr a postupně vejce. Do pěny přidáme tvaroh, rum, kůru a šťávu z citronu ještě zašleháme aby se spojilo v hladký krém. Zatím si…