Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babánová bábovka :-)))

Babánová bábovka :-)))

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 1 prdopeč, 4 banány, 5 lžic rumu, 5 lžic citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, 100g másla ( hery ), 250g moučkového cukru, 3-4 vejce, 6 lžic šlehačky, 1 balíček rozinek

Postup přípravy

V mixéru umixujeme banány s rumem a citronovou šťávou.
Ve šlehači ušleháme máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem a postupně přidáváme vejce.
Do mísy prosijeme mouku s…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci :-)))

Utopenci :-)))

Potřebné ingredience

Na 5l sklenici asi 12 - 15 libových párků ( dle velikosti ), sterilované kapie ( proužky ), hodně cibule, pepř mletý, nové koření celé, bobkový list, ocet, sůl

Postup přípravy

Libové párky sloupneme z kůže a podélně nařízneme. Uvnitř popepříme a naplníme sterilovanými kapiemi. Nakrouháme si hodně cibule na slabé plátky a ty ještě rozdělíme na jednotlivá…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Rychlá večeře :-)))

Rychlá večeře :-)))

Potřebné ingredience

Libové párky ( 1 ks na osobu ), cibule, kečup, grilovací koření, pivo ( nejlépe černé )

Postup přípravy

Párky naříznu na silnější plátky, do každého naříznutí dám silnější plátek cibule a vložím do zapékací mísy. Do kečupu přidám grilovací koření a pivo a párky tím přeliju. Podusím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Medvědí tlapky  - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

Medvědí tlapky - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

Potřebné ingredience

Na počet stolovníků stejný počet vepřových motýlků ( spojené dvojkotlety bez kosti ), 2 - 3 kusy Nivy, žampiony ( nejlépe krájené ), smetana na vaření ( asi 300ml - dle chuti ), cibule, olej, sojovka, 1 lž. hrubé mouky, sůl a koření ( dle chuti - grilovací, mletý kmín, mletý pepř, pálivá a sladká paprika, .... ), hranolky.

Postup přípravy

Maso si naložíme den předem. Naklepeme, zasypeme připravenou směsí koření, zakápneme sojovkou, vložíme kousek Nivy, přeložíme a spojíme párátky. Vložíme do nějaké misky. Do zbytku…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené masíčko s hermelínem a smetanou

Zapečené masíčko s hermelínem a smetanou

Potřebné ingredience

4 - 6 plátků kuř. řízků ( 1 řízek na osobu ), tvrdý salám ( herkules, poličan, ... ), 3 - 4 hermelíny dle chuti
( mohou být i jiné sýry tohoto typu ), jablka, cibule, gril. koření, 500ml smetany na vaření, 6 lžic sojové omáčky, 6 lžic rumu, olej.

Postup přípravy

Pekáček vymastíme olejem, nakrájíme cibuli na hrubo a zasypeme dno. Na ni vložíme nenaklepané řízky, posypeme gril. kořením, položíme plátek tvrdého salámu a plátek jablka.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Výborná pomazánka z uzené makrely

Výborná pomazánka z uzené makrely

Potřebné ingredience

1 makrela, 1 lučina ( nebo podobný produkt ), kousek másla, 1PL plnotučné hořčice, 1 stř.cibule, sůl, pepř

Postup přípravy

Rybu pořádně vykostíme a se všemi přísadami vložíme do mixéru. Vyšleháme téměř do pěny a dochutíme dle chuti solí a pepřem.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tvarohové minirohlíčky

Tvarohové minirohlíčky

Potřebné ingredience

Na těsto: 500g hl. mouky, 250 ml vlažného mléka, 150 ml oleje, 1 kostka droždí, cukr, sůl, žloutek na potření.
Tvarohová náplň: 2 kostky tvarohu ( ne vaničky ), 2 žloutky, cukr dle chuti, 1/2 sáčku vanilkového pudingu.

Postup přípravy

Na vále zpracujeme potřebné přísady na těsto. Těsto je krásně vláčné a vůbec se nelepí. Necháme ho 3/4 hod. zkynout. Poté jej rozdělíme na 5 dílů. Každý díl rozválíme na kolo a…

Zobrazit více...

Kategorie