Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Medvědí tlapky - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

0.0
Medvědí tlapky  - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

Potřebné ingredience

Na počet stolovníků stejný počet vepřových motýlků ( spojené dvojkotlety bez kosti ), 2 - 3 kusy Nivy, žampiony ( nejlépe krájené ), smetana na vaření ( asi 300ml - dle chuti ), cibule, olej, sojovka, 1 lž. hrubé mouky, sůl a koření ( dle chuti - grilovací, mletý kmín, mletý pepř, pálivá a sladká paprika, .... ), hranolky.

Postup přípravy

Maso si naložíme den předem. Naklepeme, zasypeme připravenou směsí koření, zakápneme sojovkou, vložíme kousek Nivy, přeložíme a spojíme párátky. Vložíme do nějaké misky. Do zbytku koření přidáme olej a sojovku a najileme na maso jako marinádu. Dáme do chladničky.

Druhý den. Do pekáčku nalejeme trochu oleje a nakrájenou cibuli. Naložené maso rychle orestujeme, dáme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dáme do trouby dusit na 180 °C, asi 3/4 hod.
Mezi tím, co se maso dusí si připravíme omáčku. V pánvi po mase osmažíme trochu cibulky, zasypeme lžičkou hr.mouky. Přidáme žampiony, opepříme a chvilku orestujeme. Vložíme Nivu, zalejeme smetanou na vaření a dle chuti přidáme sojovku. Necháme vše rozpustit a povařit.
Po 3/4 hod. maso vyndáme, zalejeme připravenou omáčkou a dáme ještě na 10 min. do trouby, kterou pustíme naplno.
Jako přílohu můžeme dát hranolky, krokety, ...

Přeji dobrou chuť!!! Je to vynikající, ale velmi syté jídlo :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie