Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovesné koláčky

Ovesné koláčky

Potřebné ingredience

100 g másla (nebo bio tuk) 100 g ovesných vloček Bio (nebo na půl se špaldovými) 100 g špaldové mouky celozrnné hrubé 1 lžíce kukuřičných otrub 1 lžíce pšeničných klíčků 80 g cukru (třtinový, muscovádo) 1 vejce, 1 lžička vinného kamene - prášku do pečiva 1/2 lžičky skořice 3 i více lžic sekaných ořechů (nebo i se- mínka slunečnicová a sezamová) 3 lžíce rozkrájených Bio rozinek Modrý Thomson (nebo i další sušené ovoce) džem bez konzervačních látek (kde je moc přidaného želírovacího cukru, rozteče se)

Postup přípravy

Máslo s cukrem utřeme, vejce ušleháme, přidáme skořici, vločky, mouku s práškem do pečiva, klíčky, otruby, ořechy a rozinky. Rukou odebereme kousky těsta, tvoříme kuličky a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Mandlový zákusek

Mandlový zákusek

Potřebné ingredience

100 g bio strouhaných mandlí 100 g bio celozrnné špaldové mouky nebo raději směs mouky 2 vrchovaté lžičky vinného kamene (místo prášku do pečiva) 150 g bio ovesných vloček 300 g nastrouhané mrkve rozinky, kandovaná pomerančová či citrónová kůra 1 lžíce sezamových semínek 2 lžíce slunečnicových semínek 6 lžic citrónové nebo pomerančové šťávy 130 g třtinového cukru muscovada 1 vanilkový cukr 150 g bio olivového oleje 4 vejce

Postup přípravy

Smícháme rozinky, kandovanou kůru, citrónovou šťávu, strouha¬nou mrkev a mouku s vinným ka-menem. Přidáme cukr a vanilkový cukr ušlehaný s olejem a vejci, poté vmícháme ovesné…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohový koláč kukuřično-špaldový se sirupem (bez cukru)

Tvarohový koláč kukuřično-špaldový se sirupem (bez…

Potřebné ingredience

Co k tomu potřebujeme: (vše koupíte v obchodě se zdravou výživou, nebo lze i objednat na internetu) 150 g másla nebo rostlinného tuku v bio kvalitě (např. Provamel) 2 vejce, 250 g tvarohu 15 lžic sirupu (ječného nebo rýžového) 80 g bio celozrnné špaldové mouky hrubé 150 g kukuřičné krupice nebo mouky 3 lžíce rýžové mouky nebo 3 lžičky kuzu rozpuš¬těného ve vodě (kuzu - škrob, produkt kořene japonského vinného keře) 2 lžičky vinného kamene (místo prášku do pečiva) sušená citrónová kůra bio sušené třešně nebo brusinky nebo rozinky Modrý Thomson

Postup přípravy

Vyšleháme změklý tuk se sirupem, přidáme celá vejce, tvaroh, pak společně mouky, vinný kámen, sušené ovoce, citrónovou kůru. Nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy na…

Zobrazit více...

Kategorie