(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Ovesné koláčky
Potřebné ingredience
100 g másla (nebo bio tuk)
100 g ovesných vloček Bio (nebo na půl se špaldovými)
100 g špaldové mouky celozrnné hrubé
1 lžíce kukuřičných otrub
1 lžíce pšeničných klíčků 80 g cukru (třtinový, muscovádo)
1 vejce,
1 lžička vinného kamene - prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice 3 i více lžic sekaných ořechů (nebo i se- mínka slunečnicová a sezamová)
3 lžíce rozkrájených Bio rozinek Modrý Thomson (nebo i další sušené ovoce)
džem bez konzervačních látek (kde je moc přidaného želírovacího cukru, rozteče se)
Postup přípravy
Máslo s cukrem utřeme, vejce ušleháme, přidáme skořici, vločky, mouku s práškem do pečiva, klíčky, otruby, ořechy a rozinky. Rukou odebereme kousky těsta, tvoříme kuličky a stlačíme je na plechu vyloženém pečicím papírem. Vytvořené koláčky pečeme v mírné troubě při teplotě asi 150°C, po 10 minutách střed koláčků ozdobíme kouskem džemu a pečeme ještě asi 10 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé