Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Tuplované koláčky

0.0
Tuplované koláčky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 30g droždí, 80g pískového cukru, 300g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 2 žloutky, 100g másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rumu, 1/4 lžičky soli, tuk na vymazání plechu, tvarohová a povidlová náplň, drobenka, vejce na potření

Postup přípravy

Ve 100ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, přidáme zbylé vlažné mléko s rozšlehanými žloutky, rozehřátý tuk, olej, rum, vykynutý kvásek, sůl a dobře vypracujeme těsto, které necháme asi 30min. kynout. Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké kousky a vytvarujeme z nich kuličky, které necháme krátce vykynout. Kuličky zploštíme dlaní a do středu dáme lžičkou tvarohovou náplň. Těsto pevně uzavřeme a bochánky dáme na vymazaný plech. Do každého bochánku uděláme skleničkou zabalenou v utěrce a namočnou v mouce důlek, který vyplníme švestkovými povidly. Koláčky posypeme dröbenkou a necháme krátce vykynout. Okraje kolem náplně potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 min do zlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie