Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvovo-ořechové dortíčky

Mrkvovo-ořechové dortíčky

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 150 g cukru krupice, 100 g jemně nastrouhané mrkve, 80 g nasekaných ořechů a 80 g rozinek, 2 vejce, 125 ml oleje. Poleva: 100 g hořké čokolády, 1 PL kokosového oleje nebo ztuženého 100% tuku. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Dále: hrst strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Vyšleháme do pěny vejce a pomalu do nich vléváme za stálého šlehání na nejnižších otáčkách olej. V druhé míse smícháme ostatní suroviny a pak obě směsi spojíme. Těsto nalijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové dortíčky s broskvemi

Tvarohové dortíčky s broskvemi

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, 1 vejce. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Náplň: 2 vejce, 150 g cukru moučka, 50 g másla, 500 g jemného tvarohu v alobalu, 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 1 broskvový kompot.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozválíme na plech 30x40 cm s pečícím papírem. Těsto poklademe kousky okapaných broskví a zalijeme náplní.
Náplň: Máslo s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové dortíčky

Mrkvové dortíčky

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g mrkve, 250 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 PL kakaa, 150 ml mléka, 100 ml oleje, 1 kypřící prášek do perníku, špetka soli. Dále: 1 tmavá poleva Carla, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, cukr moučka dle chuti, kakao na poprášení.

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mrkve zamícháme žloutky, mléko a olej. Zvlášť smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku a sůl. Sypké suroviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g másla, 120 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 150 ml mléka. Náplň: 1 kg očištěných a oloupaných jablek, 5 PL třtinového cukru, 2 lžičky skořice. Sníh: 4 bílky, 120 g cukru moučka, 120 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň: Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a spolu s cukrem je podusíme (bez přidání vody), po vypnutí přimícháme skořici a necháme vychladnout.
Změklé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové řezy se šlehačkou

Malinové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 5 PL oleje, 160 g polohrubé mouky. Náplň: 350 ml malinové šťávy (povařených a přepasírovaných malin), cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml malinové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, zašleháme olej, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé a křehké tvarohové roládky

Rychlé a křehké tvarohové roládky

Potřebné ingredience

Těsto: 370 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 5 PL zakysané smetany, 1 zarovnaná lžička jedlé sody. Náplň: 1 tvaroh v alobalu, cukr dle chuti (těsto je bez cukru), 1 vejce, trochu pudinkového prášku.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Zamícháme tvaroh s ostatními surovinami.
Těsto rozdělíme na ½. Každý díl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkové ořechové řezy

Bílkové ořechové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 7 bílků, 140 g cukru krupice, 140 g nastrouhaných ořechů, 70 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany 33%, 1 PL cukru moučka, 3 PL nutelly. Dále: trochu strouhaného kokosu a čokolády.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme ořechy s moukou. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.
Z vychladlého korpusu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečená smetanová pochoutka

Nepečená smetanová pochoutka

Potřebné ingredience

Krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany 33 %, cukr moučka dle chuti, 4 želatinové plátky. Dále: 1 balení cukrářských piškotů, 50 g hořké čokolády, trochu mléka (nebo rumu), asi 5 jahod.

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení (nejdřív ustřihneme 2 proužky papíru na krátké strany, pak vyložíme delší strany spolu se dnem formy).
Tvaroh,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující borůvkový dort

Osvěžující borůvkový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g Be Be sušenek (směs kakaové a celozrnné), 100 g másla, 2 PL mléka. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 5 PL cukru moučka, 250 ml smetany 33 %, 1 sáček jemně mleté želatiny Dr. Oetker (20 g), 4 PL vody, 85 g lesních borůvek (dala jsem mražené), 2 PL cukru, 2 PL vody. Dále: několik jahod, 1 čiré dortové želé, 2 PL cukru.

Postup přípravy

Boky dortové formy průměr 24 cm vyložíme potravinovou fólií a na dno přivřeme papír na pečení.
Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a přidáme mléko nebo rum. Směs…

Zobrazit více...

Kategorie