Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Mrkvové dortíčky

0.0
Mrkvové dortíčky

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g mrkve, 250 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 PL kakaa, 150 ml mléka, 100 ml oleje, 1 kypřící prášek do perníku, špetka soli. Dále: 1 tmavá poleva Carla, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, cukr moučka dle chuti, kakao na poprášení.

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mrkve zamícháme žloutky, mléko a olej. Zvlášť smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku a sůl. Sypké suroviny vmícháme do mrkve a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto nalijeme na menší plech 24x30 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme (pekla jsem na 200°C 30 minut).
Z vychladlého korpusu vykrájíme kolečka, která polijeme rozpuštěnou polevou a po ztuhnutí dozdobíme krémem.
Krém: Smetanu s cukrem a mascarpone smícháme a vyšleháme dotuha. Poprášíme kakaem.

Dortíčky jsou krásně nadýchané.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella (upraveno) 29. 12. 2019, 15:44
Dobrý den,upekla jsem jako vánoční cukroví a všem moc chutná,patří mezi oblíbené,akorát jsem kvuli trvanlivosti nedávala tu šlehačku,ale ozdobila jsem vrch namlet.oříšky. :-),děkuji za receptík. (L) (hello) (kytara) (Y)
hantonie 1. 11. 2019, 19:23
Opět super recept, těsto nadýchané jako peříčko. Promazala jsem 2 vykrojené kousky merunkovým džemem , vršek pomazala čokoládou a místo šlehačky posypala mletýma ořechama. . Asi si zakážu chodit na vaše recepty ,-) ,-) ,-) , co recept.... to dobrůtka
spero 3. 11. 2019, 16:59
@hantonie Děkuji Vám za milý komentář. Jsem moc ráda za tu zpětnou vazbu, když vím, že někomu recept posloužil a že měl u vás úspěch. (F) (F) (F) Díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie