Jahodová dobrota pro labužníky
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby:
1 čerstvá šlehačka, 4 rakvičky (koupené korpusy z obchodu) a 0,5kg jahod (množství dle chuti)
Postup přípravy
Do silnějšího igelitového pytlíku dáme rakvičkové korpusy, rozmačkáme na drobečky rukou nebo válečkem (kousky tak max. vel. 1cm). Pak ušleháme šlehačku, a nakrájíme jahody na…
Italská GUBANA
Potřebné ingredience
hl. mouka 250g, hr. mouka 250g, kostka droždí, cukr moučka 80g, máslo 120g, žloutky 2ks, mléko 250ml, trochu soli, možno přidat i vanilku a citronovou kůru, kapku rumu
Náplň: rozinky máčené v rumu, nasekané mandle, oříšky (vlašské nebo lískové), nasekaná čokoláda (30-50g), možno přidat i skořici.
Postup přípravy
Všechny suroviny mimo náplně necháme zpracovat a vykynout v pekárně při programu Příprava těsta. Kruhovou rozevírací pečící formu vyložíme na dně papírem na pečení a boky vymažeme…