Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová dobrota pro labužníky

Jahodová dobrota pro labužníky

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby:
1 čerstvá šlehačka, 4 rakvičky (koupené korpusy z obchodu) a 0,5kg jahod (množství dle chuti)

Postup přípravy

Do silnějšího igelitového pytlíku dáme rakvičkové korpusy, rozmačkáme na drobečky rukou nebo válečkem (kousky tak max. vel. 1cm). Pak ušleháme šlehačku, a nakrájíme jahody na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Italská GUBANA

Italská GUBANA

Potřebné ingredience

hl. mouka 250g, hr. mouka 250g, kostka droždí, cukr moučka 80g, máslo 120g, žloutky 2ks, mléko 250ml, trochu soli, možno přidat i vanilku a citronovou kůru, kapku rumu
Náplň: rozinky máčené v rumu, nasekané mandle, oříšky (vlašské nebo lískové), nasekaná čokoláda (30-50g), možno přidat i skořici.

Postup přípravy

Všechny suroviny mimo náplně necháme zpracovat a vykynout v pekárně při programu Příprava těsta. Kruhovou rozevírací pečící formu vyložíme na dně papírem na pečení a boky vymažeme…

Zobrazit více...

Kategorie