Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Italská GUBANA

0.0
Italská GUBANA

Potřebné ingredience

hl. mouka 250g, hr. mouka 250g, kostka droždí, cukr moučka 80g, máslo 120g, žloutky 2ks, mléko 250ml, trochu soli, možno přidat i vanilku a citronovou kůru, kapku rumu
Náplň: rozinky máčené v rumu, nasekané mandle, oříšky (vlašské nebo lískové), nasekaná čokoláda (30-50g), možno přidat i skořici.

Postup přípravy

Všechny suroviny mimo náplně necháme zpracovat a vykynout v pekárně při programu Příprava těsta. Kruhovou rozevírací pečící formu vyložíme na dně papírem na pečení a boky vymažeme tukem.
Vykynuté těsto rozválíme (mně stačilo jen prsty roztáhnout) do tvaru obdélníku. Ten posypeme všemi ingrediencemi pro náplň - množství dle vaší chuti a zásob. Zavineme jako štrůdl a zavinutou housenku stočíme do tvaru šneka. Šneka přesuneme do formy, aby se nedotýkal krajů. Necháme v teple dokynout tak, aby vyplnil objem až do okrajů. Poté pečeme v el. troubě (rozehřáto na 200st, pak hned ztlumím na 160 st. a dám úplně dolů do trouby, program ohřev zeshora i zespoda s větrákem). Těsto je nadýchané, tzn. i pečení je rychlé - hlídejte!!!

Těsto z tohoto receptu od mojí maminky je výborné a osvědčené i na vánočku.

PS: Hotovou gubanu jsem zapomněla vyfotit, tak jsem si vypůjčila foto gubany z italského netu - je podobná, jen trochu jinak motaná.

Sypání směsí náplně.

Zavinutí do housenky

Zatočení do šneka. Nechte pak dokynout do okrajů formy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andy44 27. 3. 2008, 19:33
To vypadá úžasně,určitě zkusíme :-)
VMP 27. 3. 2008, 19:31
Dobrý večer p. JITKO,dnes jsem pekla vaši GUBANU-má 1 kynutá buchta v životě!!Tak moc mě zaujal obrázek...musela jsem vyzkoušet....přidala jsem do náplně kakao smíchané s máslem a bylo to VYNIKAJÍCÍ (clamp) (clamp) určitě budu dělat častěji!!! (radost)Děkuji za receptík (L)
jitinka 1. 4. 2008, 10:58
@VMP To jsem ráda, že se povedlo. Nám také chutnala. Hezký den!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie