MLETÉ MASO
Zobrazit více...
***Řecká MUSAKA (PASTITSIO)***
Potřebné ingredience
500g mletého hovězího, 1 rajčatové pyré (190g), 1 kg brambor (nebo jedno balení těstovin, nejlépe makarónů), 1 cibule, stroužek česneku, olej, sůl, pepř, 1 lžička oregána, 1 lžička skořice, cuketa nebo lilek (nemusí být). Na bešamel je potřeba: 50g másla, 3 lžíce hl. mouky, 0,5 l mléka, rozšlehané vajíčko, 100g nastrouhaného sýra (eidam), muškátový oříšek).
Postup přípravy
MASO: Na oleji (používám olivový na smažení) osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a mleté maso. Přidáme rajčatové pyré, můžeme přidat trochu bílého vína…