HIT letošního léta.. naprosto exluzivní bublanina ...…
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru ( já dávám pro vůni ještě 1 vanilkový cukr), 1 hrnek mléka, 1 prdopeč, 3/4 hrnku oleje, 2 vajíčkaovoce dle chuti.. u nás jako naprostá bomba vyhrála kombinace jahod a borůvky, které jsem ještě prosypala vanilkovým cukrem. Tato bublanina je z borůvek a třešní.
Postup přípravy
Všechny suroviny dát do misky. Oprvdu satačí jen vařečkou pořádně promíchat, aby nevznikly žmoulk yy mouka se pořádně promíchala. Trvá to opravdu chvilinku, těsto je velmi dobře…
Jahodové mámení s výbornou krustičkou
Potřebné ingredience
300g jahod, 100g cukru na prosypání jahod, lžíci škrobu ,200g polohrubé mouky, 200g hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 180g krupicového cukru, 1 vejce ,250ml podmáslí,125ml rostlinného oleje, tuk na vymaštění plechu
Na drobenku: 250g hrubé mouky ,100g másla, chladného a nakrájeného na kousky, 250g hnědého, třtinového cukru .. může být i krupicový světlý,a le není to ono
Postup přípravy
1. Jahody nakrájejte, prosypte cukrem a škrobem, aby pustily šťávu. Pokud máte mražené, vyndejte je několik hodin předem nebo večer před pečením, nechte rozmrazit.. slijte…