Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jahodové mámení s výbornou krustičkou

0.0
Jahodové mámení s výbornou krustičkou

Potřebné ingredience

300g jahod, 100g cukru na prosypání jahod, lžíci škrobu ,200g polohrubé mouky, 200g hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 180g krupicového cukru, 1 vejce ,250ml podmáslí,125ml rostlinného oleje, tuk na vymaštění plechu
Na drobenku: 250g hrubé mouky ,100g másla, chladného a nakrájeného na kousky, 250g hnědého, třtinového cukru .. může být i krupicový světlý,a le není to ono

Postup přípravy

1. Jahody nakrájejte, prosypte cukrem a škrobem, aby pustily šťávu. Pokud máte mražené, vyndejte je několik hodin předem nebo večer před pečením, nechte rozmrazit.. slijte přebytečnou šťávu a postupujte stejně jako je v popisu, jen jahod dejte alespoň jednou tolik co čerstvých. Potom zbylou štávu ještě slijte. Škrob bezvadně obalí jahody, takže vám nepropadnou na dno těsta,ale dělají pěkný lem.

2. Všechnu mouku prosijte s práškem do pečiva. V míse utřete cukr a vejce (dělám to i ručně bez šlehače), vsypte prosátou mouku a vlijte podmáslí a olej. Zpracujte měkké těsto.

3. Plech vymastěte a vyložte pečicím papírem; poté na něj rovnoměrně rozestřete těsto. Pokryjte jahodami.

4. Troubu předehřejte na 200 ˚C, horkovzdušnou na 180 ˚C. Do mísy mezitím vsypte suroviny na drobenku a propracujte pomocí prstů. Drobenkou rovnoměrně posypte koláč. Drobenky je poměrně hodně,a le vspte všechnu je to potom fakt lahoda. Já dělám buď do klasické dortové form kulaté nebo na takový střední plech o velikosti 32x27 cm, klasický velký plech už je na těsto opraavdu dost velký

5. Plech vložte na prostřední mřížku v troubě a pečte 30–45 minut (podle výkonnosti trouby) nebo dokud drobenka nezezlátne. Jak na tom těsto je, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky, je koláč hotový. Skvěle chutná teplý, vlažný i studený.
Je fakt výborný a nádherně voní. Fakt dobrota

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Majďulka 7. 6. 2008, 15:47
Koláč je výborný.Dělala jsem ho na velký plech,tak jsem dala dvě vejice a všeho o půl víc.Podmáslí jsem neměla ,ale tvaroh s mlíkem (vanička tvarohu naředěná na 400ml mlíkem )to spravila.Jahod jsem dala 700 g .Je to moc dobré. (Y) (Y) (Y)
Verzatilka 9. 6. 2008, 21:38
@Majďulka já když n emám podmáslí dávám joburt ředěný mlékema také je to výbornééééé |:o) |:o) (L) (L)
kopretin.a 2. 6. 2008, 19:00
Zrovna jsem dopekla - vynikající (clamp)...akorát mi hrozně vyběhlo to těsto - mám ho asi dvojité jak vy, takže tam mám trochu málo těch jahod *-)...ale ta krustička navrchu je tak výborná a to těsto je taky moc dobré, takže to snad ani nevadí ;-)
Verzatilka 9. 6. 2008, 21:38
@kopretin.a tak to jsem ráda, že chutná, u nás ho moc rádi a záleží na jak velkém plechu peču. většinou jahod dávám vícjsme mlsouni ;-) ;-) (^) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie