Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Jahodovo-malinový dort

0.0
Jahodovo-malinový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 25 g kakaa, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 400 g malin nebo jahod (dala jsem směs mraženou), 2 PL cukru, 250 ml smetany ke šlehání, 1 krémovitá zakysaná smetana (190 g), 2 PL cukru moučka, 6 želatinových plátků. Dále: 1 čiré dortové želé, nastrouhaná bílá čokoláda.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, postupně přišleháváme po jednom žloutky, ručně vmícháme mouku s práškem a kakaem. Upečeme v dortové formě průměr 26 cm s pečícím papírem na dně, boky nevymazávat. Předehřátá trouba, 160°C. Vychladlý korpus prokrojíme, jeden díl uložíme na tác a přiložíme čistý ráfek.

Náplň: Ovoce uvaříme s cukrem a přepasírujeme. Želatinové plátky dáme na 10 minut nabobtnat do studené vody, vykapané je vhodíme do ještě teplého ovocného pyré, mícháním rozpustíme a necháme vychladnout (nejlépe ponořit nádobku s pyré do studené vody). Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, vyšlehanou šlehačkou a vlijeme vychladlé pyré. Náplň je tekutá. Nalijeme polovinu na korpus, přiložíme druhý plát, zalijeme zbytkem náplně a dáme do ledničky ztuhnout aspoň na 2 hodiny.

Dortové želé připravíme podle návodu na sáčku, zalijeme dort a necháme ztuhnout. Odstraníme rám, posypeme hoblinkami čokolády. Podáváme nejlépe druhý den, až se dort rozleží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evík 11 22. 5. 2012, 10:04
Nejen pěkně vypadající dortík, ale velice dobrý, dělala jsem sice jen z jahod,ale jak jinak než vynikající. Ivko dííííííííííík. Nestačila jsem vyfotit, dodělávala jsem na poslední chvilku a při předávání jsem zaváhala a byl nakrájený. Příště se polepším a vyfotím. (Y) (Y) (Y) :-$ :-$ (F) (F) (hello) (hello)
spero 22. 5. 2012, 17:25
@Evík 11 Evičko, Ty jsi prostě úžasná. (clamp)Moc Tě obdivuji. (child1) Díky za krásnou zprávu. (F) (F) (L) (L) (hello)
chalupnicka 9. 5. 2012, 12:00
Další-skvělý (clamp) |:o) (clamp) |:o)
žingi 8. 5. 2012, 21:44
krása (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kellystova 8. 5. 2012, 21:18
Ivanko, zase taková krása. (Y) (Y) (Y) (^) musí být výborný, hned bych si dala kousek 8o| (clamp) (clamp) (clamp) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie