Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jahodový smetanový dort

0.0
Jahodový smetanový dort

Potřebné ingredience

2 vejce, 75g + 4 vrchovaté lžíce cukru, sůl, 2 vrchovaté lžíce plohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce loupaných, mletých mandlí, 1 balení bílé mleté želatiny, 3 lžíce studené vody, 1kg jahod, 2 vanilkové cukry, 1 lžíce citronové šťávy, 625ml šlehačky, 1 balení červeného dortového želé, 1 balení ztužovače šlehačky.

Postup přípravy

Těsto:
2 bílky šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň 1 minutu do pěny, postupně přišleháme 2 vrchovaté lžíce cukru, sůl a zvlášť napěněné žloutky. Na tuto směs prosijeme 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky a přimícháme 2 vrchovaté lžíce loupaných, mletých mandlí. Těsto rozetřeme do vymazané pergamenem vyložené dortové formy (průměr asi 28cm) a pečeme v předehřáté troubě:
Elektrická trouba - 175-200°C
Plynová trouba - stupeň 3-4
Doba pečení - asi 14 minut
Ihned po upečení korpus uvolníme z formy, vyklopíme a necháme vychladnout.
Náplň:
1 balení bílé mleté želatiny smícháme v hrnku se 3 lžícemi studené vody, necháme 10 minut bobtnat. Opatrně omyjeme 300g jahod, necháme je okapat, odstopkujeme, rozmixujeme a přidáme 75g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíci citronové šťávy. Želatinu za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění, přimícháme k jahodám, a když začne hmota želírovat, přimícháme 375ml do tuha našlehané šlehačky. Vychlazený korpus položíme na podnos, obložíme snímatelným okrajem formy vyloženým pergamenem, povrch potřeme jahodovou smetanou a uložíme v chladu. Omyjeme 700g jahod, necháme odkapat, odstopkujeme, rozpůlíme a posapeme cukrem. Necháme chvíli uležet, vložíme je na síto a šťávu zachytíme. Jahody upravíme jednu vedle druhé na smetanu. Šťávu z jahod doplníme vodou do 250ml tekutiny. Z 1 balení červeného dortového želé, 2 vrchovatých lžic cukru a 250ml jahodové tekutiny připravíme podle návodu na balení želé, kterým potřeme jahody na dortu. 250ml šlehačky šleháme 1/2 minuty, přidáme 1 balení ztužovače šlehačky a 1 vanilkový cukr a došleháme do tuha. Naplníme sáček se zdobičkou a okraje dortu ozdobíme svislicemi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie