Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Rajská omáčka z protlaku

Rajská omáčka z protlaku

Potřebné ingredience

máslo, cibule hl.mouka, 1x rajský protlak bobkový list hřebíček 2 kuličky nového koření 3 celé pepře cukr krystal - asi 3 polévkové lžíce skořice rybízová marmeláda

Postup přípravy

Jak jí dělám já... :-)
... trochu másla, cibulku, nechat zesklovatět, zaprášit moukou, udělat jíšku, přidat protlak, rozmíchat, zalít vodou, přidat bobkový list, hřebíček, asi…

Zobrazit více...
DORTY
Ovocný dort se želatinou

Ovocný dort se želatinou

Potřebné ingredience

Na piškotový korpus: Piškotové těsto (do kulaté formy) 100 g cukru 100 g polohrubé mouky 1/2 prdopeč 2 žloutky 50 ml oleje 50 ml horké vody sníh z bílků Korpus je celkem nízký,dávám pak dvojitou dávku krému.Ale kdo má rád piškotový korpus,doporučuji dělat alespon z dávky 3vajec. na krém: 250 ml šlehačky 1 balíček Créme Olé 1 balíček Smeta-fixu šťáva z kompotů ovoce z kompotu,jaké kdo má rád, jahotdy,broskve,mandarinky,kiwi,ananas... dortové želé

Postup přípravy

Upeču v kulaté formě piškotový korpus.\r\nSliji šťávu z kompotu a nechám okapat. Šťávu z kompotu, šlehačku, Smetafix a Créme Olé dám do misky a zamíchám. Ztuhne to raz dva. Pak…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Potřebné ingredience

1 velký lilek, 2 sáčky mozzarely, 1 majolka, olej,sůl

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka cca 1cm široká, posolíme. Krátce osmahneme z obou stran na pánvi (díky tomuto nenechávám odkapat,není vůbec hořký)
Do zapékací mísy vložím opečená…

Zobrazit více...

Kategorie