Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)

Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)

Potřebné ingredience

1 Kg zralých přebraných kuliček, 1/2 Kg pískového cukru, 2 hřebíčky, 1 menší svitek celé skořice, 4 lžíce vody na podlití

Postup přípravy

Lehce vymaštěný hrnec ( používám takový ten černý co se nepřipaluje) mírně zahřejeme a přidáme do něj rybíz, podlijeme trochou vody a zakryté poklicí vaříme. Jakmile plody pustí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláče od babičky

Koláče od babičky

Potřebné ingredience

Těsto : 0,5 kg hl.mouky, 0,5 kg polohr. mouky, 20 dkg cukru, 3 žloutky, 1 celé vejce, 20 dkg Hery, sůl, van. cukr, 6 dkg kvasnic, citrónová kůra, vlažné mléko na zadělání Tvaroh : 1,5 kg tvarohu zasypat na noc asi 0,5 cm vrstvou cukru krystal a nechat v lednici.Pak přidat 4 van. cukry + pudink (uvařený a vystydlý vanilkový z 0,5 l mléka) + 2 žloutky + sníh z bílků + rum. Mák jsem koupila hotový v sáčku. Povidla rozředíme převařenou vodou a rumem.

Postup přípravy

Těsto zaděláme běžným způsobem a necháme vykynout. Na tohle množství jsem potřebovala na zdobení náplň z 1,5 kg tvarohu, 1 kg rozdělaného máku a asi 3 kelímky povidel, 2 balíčky…

Zobrazit více...

Kategorie