Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dort s traktůrkem

Dort s traktůrkem

Potřebné ingredience

korpus čokoládový piškot,promazaný třasákem z mandarinek, merunková marmeláda, potah falešný marcipán z pekárny, barvy jsou Kovandovi....

Postup přípravy

Není tak krásný jako ty co tu ženské mají, ale já nejsem pekařka....a mimoto chutově je výborný, není moc sladký:-)

Zobrazit více...
DORTY
DORT S MYŠKAMA

DORT S MYŠKAMA

Potřebné ingredience

MŮJ ÚPNĚ PRVNÍ V ŽIVOTĚ...NEJSEM PEKAŘKA...

Postup přípravy

KORPUS PIŠKOT, VARNÁ POTAHOVACÍ HMOTA, NÁPLŇ KYSANÁ SMATENA, CUKR, TVAROH, PROMAZANÝ MARMELÁDOU A NA POVRCHU PUDINKOVÝM KRÉMEM

Zobrazit více...
DORTY
DORT BARBIE

DORT BARBIE

Potřebné ingredience

KORPUS ČOKOLÁDOVÝ+BÍLÝ, OVOCE...BANÁN, BROSKEV, PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA..POTAHOVACÍ HMOTA

CUKROVÍ
PRDELKY..RECEPT Z INTERNETU

PRDELKY..RECEPT Z INTERNETU

Potřebné ingredience

Ingredience: Těsto: 240 g hladké mouky, 100 g másla, 80 g cukru moučka, trochu prášku do pečiva, špetka soli, 2 žloutky nebo 1 vejce
Bílková poleva: 2 lžíce prosátého moučkového cukru, kousek bílku (asi jako hrášek), lžička citronové šťávy

Postup přípravy

Postup přípravy: Vše smícháme v hladké těsto, dáme na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vykrajujeme srdíčka, kterým odřízeme asi 1 cm špičky (záleží na velikosti vykrajovací…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Svačinová zelňačka

Svačinová zelňačka

Potřebné ingredience

Suroviny:

1,5 l vývaru z masoxu
1 nožička klobásy
15 dkg bůčku
1 párek
1 velká cibule
5 brambor
1 lžička papriky
1/4 kg kysaného zelí
2 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
sůl, pepř
majoránka
petrželka

Postup přípravy

Postup: bůček nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ho, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mouku, osmažíme ji, vsypeme papriku, zamícháme, zalijeme vývarem, vložíme zelí…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Francouzké brambory

Francouzké brambory

Potřebné ingredience

Suroviny:

60 dkg vařených brambor
2 cibule
20 dkg klobásy
4 vejce
1 sladká smetana
25 dkg tvrdého sýra
sůl, pepř
červená sladká paprika
olej
strouhanka

Postup přípravy

Postup: vařené brambory nakrájíme na kolečka, nakrájenou cibuli orestujeme do zlatova, 3 vejce uvaříme na tvrdo a nakrájíme na kolečka. Do vymazané a vysypané zapékací mísy…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
¨PRAKTICKÉ RADY PRO HODPODYŇKY

¨PRAKTICKÉ RADY PRO HODPODYŇKY

Potřebné ingredience

******

Postup přípravy

Pudink - nepřipálí se, když dno a strany hrnce před vařením vymažeme máslem
Sýr neteče - sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x v trojobalu a dáme na 1/2 hodiny do…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kapusta, 20 dkg mletého masa, 15 dkg gothaje nebo uzené maso, 1 vejce, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, špetka majoránky, olej, 1/2 rohlíku, na obalení: strouhaná houska, 1 vejce, hladká mouka

Postup přípravy

Postup: kapustu vložíme na 2 minuty do vroucí vody, vyndáme, necháme okapat. Na masovém strojku umeleme spařenou kapustu, salám nebo uzené maso, česnek a 1/2 rohlíku.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí samožitný chléb

Domácí samožitný chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg žitné mouky, 3 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 3 polévkové lžíce octa, 5 dkg droždí, 6 dl vlažné vody, 1 kostka cukru

Postup přípravy

Postup: do misky dáme trochu vlažné vody, cukr, droždí, poprášíme moukou a necháme 10 minut vykynout. Mouku promícháme s kmínem, solí, přidáme vykynutý kvásek, vodu s octem a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Cibulové dalamánky

Cibulové dalamánky

Potřebné ingredience

Suroviny: 25 dkg žitné celozrnné mouky, 25 dkg hladké mouky, 1 droždí, 1 polévková lžíce krystalového cukru, 3 dl vlažné vody, 1 dl olivového oleje, 1 střední cibule, 1 lžíce drceného kmínu, 2 špetky tymiánu, sůl, pepř, na posypání: celý kmín, hrubá sůl, semínka

Postup přípravy

Postup: droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme 5 lžicemi vlažné vody, zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout. Cibuli nakrájíme na tenká…

Zobrazit více...

Kategorie