Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Miš - maš...ze zbytku sekané, večeře hotová než se vám uvaří příloha.....max. 15 minut!!!

Miš - maš...ze zbytku sekané, večeře hotová než se vám…

Potřebné ingredience

3 plátky sekané nebo 1/2 kg mletého masa, 1 mražená zelenina, půl pórku, paprika,, sójová omáčka, trochu tmavé jíšky, olej

Postup přípravy

Mám celou formu šťavnaté sekané, takže jsem použila 3 plátky, ale klidně můžete použít mleté maso. Pokud děláte z hotové sekané, tak:
na oleji orestujeme zeleninu, přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
SEKANÁ VE FORMĚ

SEKANÁ VE FORMĚ

Potřebné ingredience

1,25 kg - 1,5 kg mletého masa ( já si ho dělám sama, takže 800 g hovězího, 500 g vepřového, kousek špeku), 1dcl vody, 3 vejce, 3 rohlíky namočené v mléce, 2 rozemleté cibule, 5-7 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, kmín drcený, mleté nové koření, sůl, podle potřeby i strouhanka.

Postup přípravy

Do mísy si dáme vodu a rozsekané neboli namleté maso....já dělám v robotu, nemám ráda maso ze strojku a maso prohněteme. Přidáme vejce, ROZEMLETOU CIBULI A ČESNEK, rozmočené…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky s rajskou omáčkou - klasika

Plněné papriky s rajskou omáčkou - klasika

Potřebné ingredience

papriky, 1/2 kg mletého masa, hrneček rýže nebo 1 varný sáček, vejce, cibule, sůl, majoránka, mletý pepř, mleté nové koření, případně česnek Rajská omáčka: 1 kg masitých rajčat, bobkový list, nové koření, pepř celý, špetka tymiánu, .....jíška: máslo a hladká mouka, 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Je mnoho způsobů, jak udělal toto tradiční jídlo, takhle ho dělám já.
1. Paprikám odřízneme se stopkou i kousek vršku, které použijeme jako víčko. Papriky uvnitř vyčistíme.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové karbanátky-nesmažené!!!

Kapustové karbanátky-nesmažené!!!

Potřebné ingredience

1 kg mletého masa, hlávka kapusty, sůl, pepř, sladká parika, česnek, majoránka, cibule, 2 vejce,strouhanka nebo máčené rohlíky v mléce, máslo nebo olej

Postup přípravy

Nakrájíme si kapustu, vložíme do velkého hrnce, zalijem vodou, kterou jsme osolili a uvaříme. Uvařenou kapustu scedíme a necháme vychladnout. Do mísy si dáme mleté maso, přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Švédské masové kuličky - skoro jako z IKEA

Švédské masové kuličky - skoro jako z IKEA

Potřebné ingredience

500 g mletého hovězího masa1 palička česnekusůlpepřhladká mouka na obalení olej na smaženína omáčku:1lžíce másla2 lžíce hladké mouky250 ml hovězího vývaru (z masoxu)250 ml mlékačerstvě strouhaný muškátový oříšek2 lžičky sojové omáčkypepřsůl

Postup přípravy

Z osoleného a opepřeného mletého masa a prolisovaného česneku vytvoříme kuličky o průměru cca 2 cm a lehce je obalíme v hladké mouce. Smažíme na střední teplotě ve vyšší vrstvě…

Zobrazit více...

Kategorie