Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: l sklenice sterilovaných fazolek, 250 ml smetany, 50 g másla, 50 g mouky, vývar, sůl, ocet

Postup přípravy

Postup:

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a nálevem z fazolek, osolíme a necháme provařit. Přidáme smetanu, vložíme fazolky, případně dochutíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny maso na svíčkovou (cca 1 kg) 1 menší celer 2 mrkve 4 petržele 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 15 kuliček černého pepře 3 bobkové listy lžíce tymiánu 0,5 dl octa sůl olej 250 ml smetany hladká mouka

Postup přípravy

Nahrubo nastrouháme zeleninu. Poté zalijeme všechno koření asi 1,5 litrem vařící vody, do které přidáme ocet a lžičku solu. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÉ NA PAPRICE

VEPŘOVÉ NA PAPRICE

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g vepřového masa na guláš, olej, 2 lžíce mleté sladké papriky, pár kapek sójové omáčky, špetka česnekového prášku, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké 12% smetany,sůl

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na kostičky, potom osmahneme cibuli na troše oleje zpěníme přidáme pokrájené maso, a poprášíme paprikou a z obou stran ho lehce opečeme, aby se na povrchu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVÁ OMÁČKA

KOPROVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

2 dl mléka,2L vývar z masa, 2,5 dl smetany, čerství kopr(nebo ve sklenici), sůl, ocet , cukr

Postup přípravy

Do vývarové vody z masa ,přidáme mléko, kopr a necháme přejít varem asi 20 minut.Potom přidáme smetanu ,cukr ,ocet prostě dochutíme podle sebe a zaděláme jíškou nebo hladkou…

Zobrazit více...

Kategorie