Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Svíčková na smetaně

0.0
Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny
maso na svíčkovou (cca 1 kg)
1 menší celer
2 mrkve
4 petržele
5 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
15 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
lžíce tymiánu
0,5 dl octa
sůl
olej
250 ml smetany
hladká mouka

Postup přípravy

Nahrubo nastrouháme zeleninu. Poté zalijeme všechno koření asi 1,5 litrem vařící vody, do které přidáme ocet a lžičku solu. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm osmahneme ze všech stran maso. Pozor na manipulaci s masem, nepícháme do něj, obracíme jej dvěma vařečkami.Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (po dobu asi 3 minut). Maso posléze vrátíme do hrnce, zalijeme připraveným lákem, důkladně promícháme a vaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme a obsah hrnce rozmixujeme (raději ponorným mixérem, klasickým je ale také možno). Omáčku přecedíme, případně zahustíme hladkou moukou (opatrně, stačí 1 lžíce), kterou rozmícháme ve smetaně. Nakonec dochutíme solí, případně octem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie