Zapečený pangasius v zeleninové omáčce
Potřebné ingredience
zeleninu nasekanou na proužky nebo kostky ( 1 větší cibule, 2 velké mrkve, 4 rajčata, 4 papriky), pangasius (jedna ryba=jeden strávník), 1 dcl šlehačky nebo smetany, olej, koření (vegeta, koření na ryby, pepř, sůl, zelená petrželka), 20 dkg strouhaného sýra
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku a v tomto pořadí přidáváme zeleninu - mrkev osmahneme, až pustí šťávu, pak přidáme papriky a nakonec rajčata, podusíme, přidáme vegetu a šlehačku, až…
Fazolky na smetaně s vůni slaninky
Potřebné ingredience
TŘI PORCE: fazolky /sterilizované, mražené nebo čerstvé, je to fuk/ - já dala půlku pytlíku Bonduel, 1 malá cibulka, kousek slaniny /ne anglické, prostě té obyčejné/, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 bio zeleninová kostka /pokud nevaříte i pro děti, můžete dát vegetu nebo normální maggi kostku - zeleninový vývar/, 200ml šlehačky nebo smetany, pepř, ocet.
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na co nejmenší kousky /je lepší jí před krájením dát na chvíli do mražáku, lépe se pak krájí/, dáme do hrnce a rozškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku a…
Slaná cuketová buchta
Potřebné ingredience
1 menší cuketa /je lepší mladá/, 20 dkg strouhaného sýra, 20 dkg nahrubo nastrouhaného salámu nebo šunky, 4 menší celá vejce, půl hrnku oleje, 1 hrnek dětské krupičky, 1 větší plechovka sterilizovaného hráčku /lze nahradit i kukuřicí/, 1 prášek do pečiva, česnek, sůl, pepř, sladká mletá parika, pepř
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme, vytvoříme těsto jako na bramboráky, hustotu regulujeme pomocí krupičky, dáme do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo na menší plech a pečeme při…
Nakládaný CHILLI sýr - na topinky
Potřebné ingredience
***1 hermelín PEPIN - zrající***1 cibule***olej - slunečnicový nebo olivový***mleté chilli koření***
Postup přípravy
Do skleničky s víčkem nakrájíme na větší kostky hermelín, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme chilli kořením - množství dle chuti, dala jsem půl kávové lžičky a bylo…
Cibulové řízečky naruby
Potřebné ingredience
Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a…
LASAGNE s mletým masem, sýrem a olivama
Potřebné ingredience
Lasagne - kupuji ty, které se nemusí předvařit
250g mletého masa - jen vepřové
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 velké rajčatové protlaky nebo loupaná rajčata /nebo jedno to a jedno to/
na bazalkový bešamel: 2 polévkové lžíce másla, 1,5dcl mléka, cca 2 polévkové lžíce hladké mouky, čerstvou bazalku
20 dkg sýra - stačí eidam
pár oliv
Postup přípravy
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osmahneme, až po chvíli posolíme, popepříme a přidáme rajčatový protlak nebo loupaná rajčata, provaříme.
…
Brokolicové karbanátky se sýrem
Potřebné ingredience
1 uvařená brokolice
2 celá vejce
20 dkg strouhaného sýru /jakýkoli:parmazán, eidam, uzený, hermelín, niva.../
koření: sůl, pepř
česnek
strouhanka
olej
Postup přípravy
Jednoduché - veškeré suroviny smícháme, strouhankou zahušťujeme, až je těstíčko tak akorát na tvoření karbanátků, celé ještě obalíme ve strouhance a smažíme....
Příloha:…
Zeleninový talíř pro manžela :-)
Potřebné ingredience
zelenina, krabí tyčinky.
Jogurtová zálivka: jogurt, bylinky
Příloha: toust
Postup přípravy
Pro inspiraci.
Malá poznámka: manžel neměl zeleninu za trest, fakt jí má rád... :-))
Brokolicový pekáč
Potřebné ingredience
1 vařená a na růžičky rozebraná brokolice, vařené těstoviny /jakékoliv/, máslo, strouhanka, sůl, pepř, 2 vajíčka, mléko a sýr /jakýkoliv/.
Recept není nic světoborného, co se přípravy týče, prakticky se zde dají zužitkovat zbytky z ledničky :-) Když m,ám salám, dám salám, když nemám, tak nedám :-)
Játrová s kořenovou zeleninou - bílá nebo hnědá
Potřebné ingredience
Kuřecí játra (nebo kuřecí srdíčka) celé to platíčko - cca 250g, zelenina pod svíčkovou - takže kořenová zelenina (mrkve, petržel, celer), 1 cibule, 1 bobkový list, 1 polévková lžíce hladké mouky, sůl, pepř, smetana ke šlehání, voda
Postup přípravy
Na cibulce osmahneme nakrájená játra /ne na moc malé kousky/, POZOR: nesolit!!!!, přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu /já kupuju mraženou směs pod svíčkovou/, vše…