Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Jáhloto - rychlé, dobré, zdravé!

Jáhloto - rychlé, dobré, zdravé!

Potřebné ingredience

1 hrnek jáhel, mražená zelenina, kari, sůl, olivový olej, tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy

1 hrnek jáhel uvaříme do měkka ve 2 hrnkách osolené vody. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme mraženou zeleninu, přidáme kari. Smícháme s jáhlami. Na talíři posypeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nepečený jablečno-pudingový dort

Nepečený jablečno-pudingový dort

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a vykrájených jablek, krupicový cukr, 3 vanilkové pudingové prášky, 1 - 2 balení dětských piškotů

Postup přípravy

1 kg nakrájených jablek podlít ½ l vody, přidat 3 lžíce krupic. cukru a uvařit do měka.
3 pudingové prášky rozmíchat v ¼ l vody a přidat do rozvařených jablek, ještě…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí kostky na smetaně (naše děti milují :-))

Krůtí kostky na smetaně (naše děti milují :-))

Potřebné ingredience

500 g krůtího masa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 2 lžíce rajského protlaku, 1 dl smetany 12%, citronová šťáva

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájíme na stejně velké kostky, vložíme do rozehřátého oleje a za stálého míchání osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme paprikou a moukou, opět…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky (výborná, rychlá :-))

Polévka z červené čočky (výborná, rychlá :-))

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 200g červené čočky, 1 litr zeleninového vývaru, 5 rajčat, sůl, bazalka, kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme čočku a zeleninový vývar. Spařená rajčata oloupeme a rozmačkaná přidáme do polévky. Vaříme cca 20 minut. Osolíme, vmícháme nakrájenou bazalku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený jablečno-pudingový dort

Nepečený jablečno-pudingový dort

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a vykrájených jablek, krupicový cukr, 3 vanilkové pudingové prášky, 1 - 2 balení dětských piškotů

Postup přípravy

1 kg nakrájených jablek podlít ½ l vody, přidat 3 lžíce krupic. cukru a uvařit do měka.
3 pudingové prášky rozmíchat v ¼ l vody a přidat do rozvařených jablek, ještě…

Zobrazit více...

Kategorie